Kókusztekercs Cupcake recept

Kókusztekercs Cupcake recept

Kókusztekercs süti recept: Hogyan készül egy süti kétféleképpen? @dolcefarniente_hun -nal megmutatjuk nektek az ikonikus, retro kókusztekercs két féle újjászületését. 🥥🧁 Én egy igazán könnyed kókusztekercs cupcake-et készítettem, Gréti pedig egy különleges torta formájában álmodta újra a kedvenc kókusztekercsét. Nézzetek be mindenképp hozzá is a receptért! ⁠😊

Kókusztekercs Cupcake süti recept

Hozzávalók a Kókusztekercshez:

  • 250 g darált keksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 4 ek cukor cukor
  • 1 kk vanília paszta
  • 1,5 cl rum
  • 2 ek holland* kakaópor
  • 2 dl kókusztej

*A holland a.k.a. lúgosított kakaópor savasságát a lekerekített íz kedvéért a gyártás során mesterségesen csökkentik, a színe emiatt jóval sötétebb barna, és ízre csokoládésabb, mint a természetes változaté. ⁠

Krém

  • 100 g puha szobahőmérsékletű vaj
  • 50 g cukor
  • 1 kk vanília paszta

+ 3-4ek kókuszreszelék a forgatáshoz

elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a vanília pasztát, a rumot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
  3. A masszát minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.
  4. A krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
  5. A masszát szilikonos nyújtódeszkára fektetjük és nyújtófasegítségével téglalap alakúra nyújtjuk.
  6. A tésztát megkenjük krémünkkel és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  7. A tésztánkat a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük.
  8. A tekercsünket kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackkal becsomagoljuk és hűtőben 1-2 óra alatt teljesen kihűtjük.
  9. A tekercsünket kicsomagoljuk és tetszés szerinti vastagságra felszeleteljük.

Kókuszos Muffin recept

Hozzávalók a Cupcake alapjához:⁠

  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg kókusz
  • 1 db (M-es) tojás
  • 50 g puha vaj
  • 250 ml tej
  • 40 g természetes* kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet fahéj
  • 1 ek vanília paszta

Krémhez:⁠

• 200 ml cukrozott, növényi habtejszín⁠ + 2 ek kókuszreszelék⁠

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A muffinokhoz egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral, a vaníliával és a vajjal.
  2. A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk, majd a tojásos masszánkba forgatjuk.
  3. Végül a tejjel és az ételfestékkel hígítjuk és csomómentesen elkeverjük.
  4. A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
  5. A muffinokat 175°C-on alul-felül sütésen, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  6. A kész muffinokat hagyjuk kifűlni a formában, majd mindegyik közebébe lyukat vágunk és a lyukakat megtöltjük a kókuszos habtejszínnel.
  7. Tetszés szerint a maradék kókuszos habtejszínnel és a kókusztekerccsel díszítjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha