Legfinomabb kókuszgolyó recept ever

Legfinomabb kókuszgolyó recept ever

Nagyon finom és nagyon gyors recept: Kókuszgolyó, ami szuper lágy és nagyon könnyű. Nemcsak isteni finom, de lágy és puha marad napokig!🤩 Igazából tényleg az maradna… de hát úgyis elfogy, amint kiteszed az asztalra.🙌🏻 Én eddig bárhova vittem (és rengeteg helyre vittem már!😁) sosem élte túl az éjszakát.🥳

kókuszgolyó recept

Hozzávalók kb 30-40 db Kókuszgolyóhoz: 

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek vaníliás cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 rum aroma
  • 3 ek kakaópor
  • 4 dl kókusztej

Tölteléknek és forgatáshoz:


kókuszgolyó recept

Feldobnád a  kókuszgolyót valami kis extrával?

Katt ide az új Whiskey Kókuszgólyó receptemért! Imádni fogod!


ELKÉSZÍTÉS

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a rum aromát, a vaníliás cukrot és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
  3. A masszából picit vizes kézzel golyókat gyúrunk. Nyugodtan akkora nagyságút, amekkora nekünk szimpatikus. Igazából a saját dolgunkat könnyítjük meg, ha nem száraz kézzel dolgozunk, hanem időnként kicsit benedvesítjük a kezünket. Mert így a golyók felülete kicsit ragacsosabb lesz, egyből gyorsan összeállnak és jobban rájuk tapad a kókusz.
  4. A golyóinkat a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd egy tálcára vagy dobozba rakosgatjuk őket.
  5. Fogyasztás előtt még teljesen kihűtjük a kókuszgolyóinkat. A golyókat minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha