Mézeskalácsos Almatorta

Mézeskalácsos Almatorta

Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂

Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

Hozzávalók: 

Almás töltelék hv:

  • 8 nagyobb alma
  • 1 marék mazsola és aszalt vörösáfonya
  • 1/2 citrom leve
  • 3-5 ek cukor (attól függően mennyire édes az alma)
  • 1 tk fahéj
  1. Az almákat megpucoljuk, kissebb szeletekre vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a fehéjat és megcukrozzuk.

Krém hv:

  1. A kihűtött ganacheba beleszórjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a habfixálót és kemény habbá verjük.

Mézeskalácsos tészta hv (Kicsit több lesz belőle, mint amennyi 28 cm-es formához kell. A maradékot nyugodtan szaggassuk ki keksznek.):

  • 250 g hideg, apróra kockázott vaj (fontos, hogy hideg legyen és mindenképpen konyhai robotgéppel dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktöl)
  • 500 g liszt
  • 1-2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 ek méz
  • hideg víz (kb.: 6ek)
  1. A lisztet a vajjal daraszerüre keverjük.
  2. Hozzáadjuk az összes többi hv-t. Vízből annyit, amennyit a tészta felvesz, nagyjából olyan 10 ek. A lényeg, hogy egy nem ragacsos, de nem is morzsálódó tésztát kapjunk.
  3. 15-20 percet pihentetjük a hűtőbe.
  4. Utána kinyújtjuk.
  5. A formát befujjuk formaelválasztó spray-el és belenyomkodjuk a tésztát.
  6. Megtöltjük az almás töltelékkel, rászórjuk a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát és 180°C-on készre sütjük kb 45-50 perc alatt.
  7. Kihűtjük.
  8. Ha kihült habzsákból a tetejére nyomjuk a krémet és kész is. 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Míra :*

Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=v825Li_x2Gs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha