Narancsos-csokis márványos kuglóf recept

Narancsos-csokis márványos kuglóf recept

Nagyon egyszerű márványos kuglóf recept, narancsos-csokis ízvilággal. 🙂

Narancsos-csokis márványos kuglóf recept

🍊 🍊 🍊 Mindenképpen igyekezzünk igazán ízes, finom, picit savanykás naranccsal készíteni a kuglófot, mert akkor lesz igazán ízletes.

🍫 🍫 🍫 Valamint természetesen a kiváló minőségű csokis is elengedhetetlen hozzá. Én most ehhez a kuglófhoz a Sambirano Goldtól kaptam egy nagyon különleges 80,1%-os limitált kiadású étcsoki pasztillát, ami Afrikai kakaóbabok házasítása, extra keserű és erős gyümölcsös ízű. 

Ez a narancsos-csokis márványos kuglóf recept igazán gyorsan elkészíthető. Frissen, melegen, a még olvadt étcsokival a tetején a legfinomabb. Imádni fogjátok!

márványos kuglóf recept

Hozzávalók narancsos-csokis márványos kuglóf alapjához:

Ez a kuglóf egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb kuglófot szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 225 g puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 19 dkg barnacukor
  • csipet só
  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 db friss narancs leve (kb. 175 ml)
  • 1 kk vanília paszta

Tetejére:

75 g 80,1%-os étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

Narancsos-csokis kuglóf recept

csokis kuglóf recept

elkészítés

  1. A vajat, a vaníliát, a sót és a cukrot egy nagy tálba öntjük, majd robotgép segítségével felhabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat és teljesen elkeverjük.
  3. A kakaópor kivételével, a száraz hozzávalókat beleszitáljuk a masszánkba.
  4. A narancsok levét is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
  5. A masszát ketté osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
  6. A kuglóf formánkat formaleválasztó spray-vel biztosítjuk és kész masszáinkat felváltva belekanalazzuk.
  7. 180°C-on alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. A kész kuglófunkat kicsit hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából.
  9. Az étcsokink 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a pasztillák maradék harmadát és csomómentesen elkeverjük. (Így temperáljuk most a csokinkat)
  10. Az olvasztott csokoládét a kuglófunk tetejére öntjük, hagyjuk kicsit megszilárdulni és már fogyaszthatjuk a narancsos-csokis kuglófot.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

Étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

South Africa 80,1% 

Ültetvény: Afrika 

Afrikai kakaóbabok keverékéből készítik ezt a sötét csokoládét, amely nagyon intenzív és erős kakaós jegyekkel rendelkezik.

Kakaóbab fajta

Afrikai kakaóbabok házasítása, főlként Trinitario és Forastero fajták.

Íz profil

Extra keserű, erős gyümölcsös íz, vörös tea aromákkal.

Narancsos-csokis kuglóf

kuglóf recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet