Narancsos-csokis márványos kuglóf recept

Nagyon egyszerű márványos kuglóf recept, narancsos-csokis ízvilággal. 🙂

Narancsos-csokis márványos kuglóf recept

🍊 🍊 🍊 Mindenképpen igyekezzünk igazán ízes, finom, picit savanykás naranccsal készíteni a kuglófot, mert akkor lesz igazán ízletes.

🍫 🍫 🍫 Valamint természetesen a kiváló minőségű csokis is elengedhetetlen hozzá. Én most ehhez a kuglófhoz a Sambirano Goldtól kaptam egy nagyon különleges 80,1%-os limitált kiadású étcsoki pasztillát, ami Afrikai kakaóbabok házasítása, extra keserű és erős gyümölcsös ízű. 

Ez a narancsos-csokis márványos kuglóf recept igazán gyorsan elkészíthető. Frissen, melegen, a még olvadt étcsokival a tetején a legfinomabb. Imádni fogjátok!

márványos kuglóf recept

Hozzávalók narancsos-csokis márványos kuglóf alapjához:

Ez a kuglóf egy 22 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.

Ha kisebb vagy nagyobb kuglófot szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.

  • 225 g puha, szobahőmérsékletű vaj
  • 19 dkg barnacukor
  • csipet só
  • 4 db tojás (M-es)
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 db friss narancs leve (kb. 175 ml)
  • 1 kk vanília paszta

Tetejére:

75 g 80,1%-os étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

Narancsos-csokis kuglóf recept

csokis kuglóf recept

elkészítés

  1. A vajat, a vaníliát, a sót és a cukrot egy nagy tálba öntjük, majd robotgép segítségével felhabosítjuk.
  2. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat és teljesen elkeverjük.
  3. A kakaópor kivételével, a száraz hozzávalókat beleszitáljuk a masszánkba.
  4. A narancsok levét is hozzáadjuk és jól elkeverjük.
  5. A masszát ketté osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
  6. A kuglóf formánkat formaleválasztó spray-vel biztosítjuk és kész masszáinkat felváltva belekanalazzuk.
  7. 180°C-on alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. A kész kuglófunkat kicsit hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a formából.
  9. Az étcsokink 2/3-át vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a pasztillák maradék harmadát és csomómentesen elkeverjük. (Így temperáljuk most a csokinkat)
  10. Az olvasztott csokoládét a kuglófunk tetejére öntjük, hagyjuk kicsit megszilárdulni és már fogyaszthatjuk a narancsos-csokis kuglófot.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

Étcsokoládé pasztilla (Sambirano Gold limitált kiadás: South Africa)

South Africa 80,1% 

Ültetvény: Afrika 

Afrikai kakaóbabok keverékéből készítik ezt a sötét csokoládét, amely nagyon intenzív és erős kakaós jegyekkel rendelkezik.

Kakaóbab fajta

Afrikai kakaóbabok házasítása, főlként Trinitario és Forastero fajták.

Íz profil

Extra keserű, erős gyümölcsös íz, vörös tea aromákkal.

Narancsos-csokis kuglóf

kuglóf recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük