Mézes Krémes /Adventi különkiadás a Mamámmal/

Mézes Krémes /Adventi különkiadás a Mamámmal/

*elég édes süti, nyugodtan lehet csökkenteni a cukor mennyiséget 🙂

Hozzávalók 1 tepsihez:

Krém:

  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek búzadara
  • 17 dkg vaj

elkészítés

  1. A vajat a cukorral kikeverjük.
  2. A tejet elkezdjük forralni és belekeverjük a grízt. Kihűtjük.
  3. Kanalanként hozzákeverjük a cukros vajhoz a grízes krémet és kész is.

Tészta

  • 45 dkg liszt
  • (2 ek tej nem mindig szükséges)
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek méz
  • 15 dkg cukor

elkészítés:

  1. A mézet elkeverjük a vajjal, majd a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük. Robotgéppel átkeverjük, majd vízgőz fölé emeljük és keverjük tovább.
  3. Hozzáadjuk a lisztet is és elkeverjük. Tűzhelyen, vízgőz fölött addig keverjük, amíg össze nem áll (mehet bele a tej is ha szükséges)
  4. Ha összeállt lisztezett felületen  átgyúrjuk, 4 részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk.
  5. Vajazott lisztezett tepsi hátán 175°C-on pár perc alatt aranybarnára süssük. Tényleg pár perc, úgyhogy figyeljünk oda, ne szárítsuk ki!! 🙂

Összeállításhoz

  • 1 kis üveg lekvár (szerintem kajszival a legfinomabb)
  • 1 tábla csoki + 1 ek olaj összeolvasztva
  1. 1 tészta a tepsi aljába, jó vastagon megkenjük lekvárral.
  2. 2 tészta jön  a lekvár tetejére. A 2 tésztát megkenjük krémmel.
  3. 3 tészta a krém tetejére és ezt is megkenjük a krémmel.
  4. Lefedjük a 4 tésztával és leöntjük csokival

Minimum 1 éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon és összeálljon 🙂

Kellemes Karácsonyi ünnepeket, kellemes elkészítést és jó étvágyat kívánunk hozzá!

Míra és Rózsika :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=CZYC750YbLE

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet