Puha Mézeskalács Recept pihentetés nélkül

Puha Mézeskalács Recept pihentetés nélkül

Egyszerű és gyors, puha mézeskalács recept pihentetés nélkül, lépésről-lépésre.

Hozzávalók kb. 40 db Mézeskalácshoz: 

  • 25 dkg akácméz⁠
  • 50 dkg búzaliszt⁠
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só

Puha Mézeskalács Recept pihentetés nélkül

A puha mézeskalács recept ( pihentetés nélkül ) elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. A mézet, a vajat és a cukrot egy kis edénybe öntjük és összemelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összeszitáljuk.
  3. A felolvasztott mézet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és elkezdjük elkeverni, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egy nagy gombóccá gyúrjuk.
  4. A tésztát szép vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tojással, 180°C-on pár perc alatt készre sütjük a mézeskalácsokat. Forró sütőben pillanatok alatt megsül.
  6. A puha mézeskalácsokat tetszés szerint díszítjük és már fogyaszthatjuk is.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha