Vegán Mogyoróvajas Banánkenyér recept

A legeslegfinomabb kakaós + mogyoróvajas banánkenyér recept ever!!! Ami tök véletlenül vegánra sikerült. Sorry not sorry. Igazán krémes, lágy, kakaós banános piskóta egy kis mogyoróvajjal megbolondítva, hogy ne legyen túl édes. Én nagyon-naaagyon imádom! Egyik kedvenc receptem mostanában.

Vegán Mogyoróvajas Banánkenyér recept

Vegán Banánkenyér

 Hozzávalók a Vegán Mogyoróvajas Banánkenyér alapjához:

A receptben 1 csésze=1dl

Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze cukrozatlan kakaópor
  • ½ csésze olvasztott mogyoróvaj
  • 2 ½ csésze cukor (Ha nem annyira nagyon édesek a banánok, akkor lehet több is. 🙂 )
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk sütőpor
  • ½ tk só
  • 4 db érettebb közepes méretű banán
  • 1 kk vanília paszta

tetejére

  • 3 ek olvasztott mogyoróvaj

Banánkenyér recept

elkészítés

  1. A banánokat egy villával vagy robotgép segítségével teljesen összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a banánokhoz a sót, a mogyivajat, a vaníliát és a cukrot, és jól elkeverjük.
  3. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és teljesen elkeverjük.
  4. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 170°C-on alul-felül sütésen kb 37 perc alatt készre sütjük.
  5. Szobahőmérsékleten kihűtjük a mogyivajas, vegán banánkenyeret, majd a tetejére csepegtetjük az olvasztott mogyivajat díszítésnek és készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vegán Mogyoróvajas Banánkenyér recept

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük