Receptfejlesztő & Ételfotós 

Ph.D. hallgató, Marketing és Turizmus Intézet, Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar
mohr mira 2016 mohr mira 2023

2016:  A kezdetek #Konyhatündér#hobbybaker

2023: PhD hallgató #FoodMarketingResearch

 

#gasztrorockstar
Hello Konyhatündér! Készen állsz, hogy #GasztroRockstarrá válj? 

Kiskoromtól kezdve imádtam az édességeket, úgyhogy elég hamar óriási hobbim lett a sütögetés. Majd 2016-ban elindítottam – akkor még ici-pici – Süti MáMohr gasztroblogomat azért, hogy megosszam a gasztronómia iránti szeretetemet és ötleteimet szintén gasztronómia imádó emberekkel.

Egyetemi éveim alatt egyre jobban beleástam magam először a receptfejlesztés, majd a food styling, végül pedig az ételfotózás világába. Ezeket annyira nagyon megszerettem, hogy a mindennapjaim részévé váltak.

2021.     szeptember 15.-én jelent meg első könyvem nyomtatásban Segítség sütéshez, főzéshez címmel. Sokkal nagyobb sikere lett a kiskönyvnek, mint amire számítottam!

2022.     május. 01.-én megjelent a Ma már nem elég, ha finom… annak is kell látszania! c. könyvem, amin jó pár hónapot szorgoskodtam!

Mára hat évvel az indulása után a Süti MáMohr egy népszerű gasztrobloggá nőtte ki magát, sok kis Gasztro Rockstárral, akik rendszeresen készítik el az általam publikált recepteket. A food szektor digitális terében pedig adódott lehetőségem olyan nagyobb vállalatokkal és márkákkal együttműködni, mint a Marie Claire magazin, a Szarvasi Mozzarella és a Budafoki Élesztő.

Mohr Míra karrierútja PTE KTK videóinterjú

Tudományos vonal

Mohr Míra PTE kitűntetett mesterdiplomás

A gasztronómia iránti érdeklődésemet volt lehetőségem tudományos vonalon is kamatoztatni. Először 2020-ban a magyarországi gasztronómia aktuális trendjeit és a közösségi média gasztronómiára gyakorolt hatását vizsgáltam.

2022-ben pedig a kutatásom a webanalitika élelmiszermarketingben való alkalmazására és felhasználási lehetőségeire vonatkozott, ami további lépést jelentett a témában való tudományos elmélyülésben. A kutatással végül Országos I. helyezést értem el, a 36. OTDK Közgazdaságtudományi szekciójának Marketing – Élelmiszer tagozatában.

2023 márciusában kvalitatív kutatást készítettünk a hazai online véleményvezérek piaci attitűdjeiről, mely eredményeinek közlésére volt lehetőségünk a magyar üzleti élet legjelentősebb FMCG-szaklapjában is.

2023 szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem Marketing és Turizmus Intézetében folytatom Élelmiszer – Marketing kutatásomat PhD hallgatóként.

 

Kutatói Portré: Mohr Míra videóinterjú


Pár #FunFact Rólam

rock koncert #GasztroRockstar mohr míra pte ktk
#I’mAHappyMetalheadGirl és nem, ez nem disszonáns! 😀 Egy új tanulmány szerint a metalheadek a legboldogabbak közé tartoznak az összes zenei műfaj kedvelői közül.  (Richard Bienstock, 2021) 
kollapszológia mizantróp dark and moody
  • Szabadidőmben nagyon szeretek elmerülni tőlem egészen távol álló, ám érdekesnek vélt témákban podcastek, könyvek, és filmek formájában. (Legutóbbi ilyen témák a kollapszológia és a belsőépítészet volt. Ne kérdezd, hogy jött… ám utóbbi a gyakorlatban is hasznos volt. Mindent átrendeztem, amit tudtam! 😀 ) 
  • Elég mizantróp tudok lenni (főleg kora reggel).

  • Minden, ami dark and moody az nekem jöhet! Más inspiráció nem is kell az alkotáshoz.

Mejelenésekhez katt ide

mohr míra dr. törőcsik mária

Ajánlásokhoz katt ide