Én mondom, ha valami megkönnyítheti az életünket arra igent kell mondanunk.

A konyhában nekem két dolog könnyíti meg az életemet: az átszámító táblázat és a sütés, főzés mérleg nélkül táblázatom.

Imádom őket! Annyit használom… és figyúúú, TE IS IMÁDNI FOGOD!!!

Sütésnél nagyon fontos a megfelelő arányok betartása.

baking fail gif

“Jó-jó Míra… Ezt tudom, de mi van akkor, ha én kisebb vagy nagyobb tortát szeretnék, mint amihez a recept van? Simán duplázzam vagy felezzem meg?”

NEM! SOHA!!!

Erre van az Átszámító táblázatom.

Az Átszámító táblázat, az alapanyagok mennyiségét segít kiszámolni, ha a recept nem pont akkora formához szól, mint amekkora formában szeretnéd elkészíteni a sütit. Tehát ha egy receptnél a hozzávalóid egy pl. 28 cm-s formához szólnak, de te mondjuk ezt a receptet 18 cm-s formába szeretnéd elkészíteni, akkor muszáj lesz a mennyiségen változtatnod, különben nem úgy fog megsülni a tészta, ahogy te szeretnéd. Szóval a 28 cm-es formából ki kel számolnod a mennyiséget a 18 cm-s formába, ehhez szükséged lesz egy szorzószámra. Ezt a szorzószámot egyszerűen le tudod olvasni a táblázatból. Szóval ha pl az eredeti receptben 24 cm-es formához 4 tojás van, akkor a 32-es formához a 4-et megszorzod a táblázatból leolvasott szorzószámmal és megkapod eredményül, hogy hány db tojásra lesz szükséged.

És a jó hír, hogy ezt a két darab táblázatomat most ajándékba oda tudom neked adni!

Részletekért katt az ajándékra!