Belül pihe-puha, kívül roppanós és naaagyon csokis keksz karamellizált fehér és extra ruby csoki darabkákkal.
Nagyából egész héten ezen éltem, de valahogy képtelen vagyok ráunni. Egyszerűen isteni!!!
A karamellizált fehér csoki/szőke csoki: Igazából fehér csokiból készül. A fehércsoki lassú hőkezelésen megy keresztül. A masszában karamellizálódik a cukor, ettől arany színűre/szőkére változik a színe, az íze pedig karamelles jellegű lesz.
Istenien feldobja ezt a pihe-puha kakaós kekszet! Imádjuk!!!
Karamellizált Fehér csoki elkészítés:
- 200 g fehér csoki
- A fehér csokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
- Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehér csokinkat.
- Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni! 🙂 ) Először egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehér csokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamelles az illata, akkor elkészült. 🙂
Hozzávalók kb 20 db ruby csoki darabkás csokis kekszhez:
- 300 g liszt
- 80 g kakaópor
- 200g cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 cs só
- 200 g vaj (nem margarin! puha, szobahőmérsékletű vaj)
- 2 tojás
- 1 mk vanília paszta
- 100 g ruby csoki pasztilla
elkészítés:
- A vajat a cukorral robotgép segítségével habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd teljesen elkeverjük.
- Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és csomómentesre elkeverjük.
- A ruby csoki pasztillákat beleforgatjuk a kakaós masszánkba.
- A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. (Igy a kis hengerünket 1/2 órát mélyhűtőben pihentetjük.)
- ½ óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk.
- A karamellizált fehércsokiból 1 tk-al minden szeletre csorgatunk.
- 175°C-on 10-12 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.