#vegánrecept Mexikói kukoricakrémleves recept
Itt az isteni Mexikói kukoricakrémlevesem receptje. Imádni fogjátok! Nagyon egyszerű és gyors recept. Múltkor insta storyban már kicsit mutattam belőle, hogy hogyan készítettem, most pedig itt a teljes recept lépésről-lépésre.
Hozzávalók 4 adag Mexikói kukoricakrémleveshez:
- 4 db nagy cső főtt kukorica
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 3 kis gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 2 késhegynyi cayenne paprika
- 2 db zöldségleves kocka
- 200 ml főzőtejszín
- 2 ek olívaolaj
elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkarikázzuk. (Nyugodtan vágjuk csak nagyobb darabokra, felesleges túl apróra vágni, hiszen a végén úgyis az egészet leturmixoljuk.)
- Egy közepes lábosban, az olíva olajon elkezdjük megdinsztelni az aprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cayenne paprikát is.
- A fokhagymákat megtisztítjuk és felkarikázzuk, a főtt kukorica szemeit pedig levágjuk a csőről.
- Mikor a hagyma már üveges hozzáadjuk a kukoricát és a fokhagymát, ismét sózzuk és borsozzuk, majd kicsit körbe pirítjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd belemorzsoljuk a zöldségleves kockákat, elkeverjük és felforraljuk a leves alapunkat.
- Amint felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt és pár perc alatt összefőzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk.
- A kész mexikói kukoricakrémlevesünket apró lyukú szűrőn átszűrjük és már fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.