Nagyon finom forralt bor ízű linzer recept. Bizony! Forralt bor ízű! 🙂
Imádom a forralt bort! 2 éve Pécsen kóstoltam egy nagyon finom Borlekvárt, ami igazából nem más, mint egy forralt bor ízű lekvár. Már akkor megfogant a fejemben a borlekváros linzer gondolata és most végre el is készítettem. Ééés pont olyan finom, mint ahogy elképzeltem. <3
Hozzávalók kb 20-25 db Linzerhez:
- 50 dkg félfogós liszt
- 25 dkg hideg vaj
- 1 tojás sárgája
- 6 ek kristálycukor
- 1kk szódabikarbóna
- kb 1 dl víz (+/-)
elkészítés
- A Linzer hozzávalóit robotgép segítségével elkeverjük.
- Kézzel, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
- Lisztezett deszkán pár mm vékonyra nyújtjuk és tetszés szerint kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. (nem kell megkenni tojással 🙂 )
- 180°C-on kb 13 perc alatt készre sütjük. Majd a linzereket hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzávalók a házi borlekvárhoz:
- 400 ml vörösbor
- 4 ek keményítő
- 8 ek méz
- Fűszerek: szegfűszeg, fahéj, csillagánizs és vanília (vagy forralt bor fűszerkeverék)
elkészítés
- A bort, a mézzel és a fűszerekkel egy edénybe őntjük és felforraljuk, majd pár percig főzzük.
- A kész forralt borunkat leszűrjük, majd vissza öntjük az edénybe.
- Hozzáadjuk a keményítőt, elkeverjük és még egyszer felforraljuk. Folyamatosan kevergetve besűrítjük.
- A kihűlt linzereket megkenjük a lekvárral és összeállítjuk őket.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.