#laktózmentesrecept
Szuperfinom Muffinok. ? Múlt héten fejlesztettem ezt a receptet éééés szeretnétek tudni egy kis titkot?? ? Psszt cékla van benne.
Olivér nagyon nem szereti a céklát, de ez a muffin ízlett neki! Úgyhogy ne szóljon neki senki légyszi a cékláról. ?
Szóval eskü nagyon finom. ? Puha és szaftos lesz tőle a muffin és egyszerre nagyon gyümölcsös ízű. Mondjuk ez a recept azért is extrán gyümis ízű, mert a nagyon-nagyon finom Meggy – szilva Ági van benne. Lehet ezért ízlett Olivérnek is? ?
Hozzávalók 24 db Szörpis Céklás Muffin -hoz:
- 360 g cékla lereszelve
- 2 db M-es tojás
- 283 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 18 dkg cukor
- 150 ml olaj
- 60 ml Meggy – szilva Ági Szörp
- 1 késhegynyi fahéj
elkészítés
- A céklát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük és egy nagy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat az olajat, a fahéjat és az Ági szörpöt és habverővel jól elkeverjük.
- Hozzá szitáljuk a céklás masszához a száraz hozzávalókat és csomómentesen elkeverjük.
- A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
- 180C-on 20- 25 perc alatt készre sütjük a szörpis céklás muffinokat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.