https://www.youtube.com/watch?v=9nY8Qb2JKE8
HV kb 20 db-hoz
Tészta
- 1 adag francia vajas tészta (A recept szerint készítjük el.)
Krém
- 300 g mandula
- 1 ek vaj
- 200 ml tejszín
- 200 g fehércsoki
- A mandulát a vajon elkezdjük pirítani.
- Ha már majdnem kész hozzáadunk 100g fehércsokit és karamellizáljuk.
- Beleöntjük a tejszínt és hozzáadjuk a maradék csokit. Ha elolvatt a csoki kész is.
További hv-k:
- kis savanykás lekvár pl.: málna
- mandulaszeletek és fris gyümölcsök
- A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd a formába simítjuk. (Nem kell felnünk van elég vaj a tésztában, így ha nem sérült a formánk nem fog beleragadni. 🙂 )
- Villával megszurkáljuk és 180°C-on 5 perc alatt elősütjük.
- Megtöltjük 1 kk lekvárral és 1 ek-al a krémből, még 15-20 percet sütjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a formából.
- Mandulaszeletekkel és friss gyümölcsökkel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂