? Olivér hatalmas kedvence: soft baked cookies, vagyis az a pihe-puha, Aszalt Gyümölcsös – Fehér Csokis Keksz receptem, amit annyira nagyon imád, hogy konkrétan minden héten kéri, hogy süssem meg. ? Aztán ha végre megsütöm neki (mert hát nem süthetem mindig ugyanazt…?) szíve szerint egy este alatt megenné, de mindig megpróbál belőle félretenni a reggeli kávé mellé. ☕? Szuper gyors recept és tényleg nagyon finom! Nem hiszem, hogy lehet belőle eleget csinálni. ?
Az Aszalt Gyümölcsös – Fehér Csokis soft baked cookies Hozzávalói:
- 200g puha, szobahőmérsékletű vaj
- 70 g barnacukor
- 70 g kristálycukor
- 1 kk vanília paszta
- 2 db tojás (M-es)
- 220 g liszt
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 100g fehércsoki (Lehet csokicsepp is vagy apróbb darabokra tört tábla csoki is.)
- 85 g aszalt és/vagy kandírozott gyümölcs
elkészítés
- A vajat és a cukrokat egy nagy tálba öntjük, és robotgép segítségével felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, majd jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót, és csomómentesre keverjük.
- Beleforgatjuk a csokicseppeket és a kandírozott gyümiket.
- A kész masszát folpackra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. Így a kis hengerünket 1 órán át a mélyhűtőben pihentetjük.
- 1 óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákat vágunk belőle.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk, mert nagyon kilapulnak. 🙂
- 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha csak a széle keményedik/pirul meg egy kicsit, belül igazán puha és omlós.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.