?Kívül roppan, belül lágy ééés szuper egészséges!?
Hozzávalók 10db Super Boost kekszhez:
A receptben 1 csésze= 1dl
Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.
- ½ csésze fehércsoki (kb 35g)
- 4 ek sótlan vaj
- ½ csésze barnacukor
- ½ csésze vaníliás cukor
- 1 tojás
- ½ csésze liszt
- 1 csésze SUPER BOOST por
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- A csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
- A tojást a cukorokkal felhabosítjuk.
- A tojásokhoz hozzákeverjük először a vajas csokit, majd a száraz hozzávalókat. Lágy, kicsit folyósabb masszát kell kapnunk.
- A masszát habzsákba töltjük.
- A habzsákból szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egyenlő nagyságú (kb 5 cm átmérőjű) körlapokat nyomunk távol egymástól (úgy mintha egynek a helyét kihagynánk).
- 175 °C-on 9-10 perc alatt készre sütjük. (először pufi, majd összeesik és kicsit ráncos lesz)
- Minimum 30 percet hagyjuk a tepsiben kihűlni és csak utána vegyük ki. Olvasztott fehércsokit csorgatunk a tetejére.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.