#greencookies Super Boost Kekszek

 

?Kívül roppan, belül lágy ééés szuper egészséges!?

Hozzávalók 10db Super Boost kekszhez:

A receptben 1 csésze= 1dl

Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • ½ csésze fehércsoki (kb 35g)
  • 4 ek sótlan vaj
  • ½ csésze barnacukor
  • ½ csésze vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • ½ csésze liszt
  • 1 csésze SUPER BOOST por
  • 1 kk sütőpor
  • csipet só

  1. A csokit a vajjal együtt megolvasztjuk és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A tojást a cukorokkal felhabosítjuk.
  3. A tojásokhoz hozzákeverjük először a vajas csokit, majd a száraz hozzávalókat. Lágy, kicsit folyósabb masszát kell kapnunk.
  4. A masszát habzsákba töltjük.
  5. A habzsákból szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egyenlő nagyságú (kb 5 cm átmérőjű) körlapokat nyomunk távol egymástól (úgy mintha egynek a helyét kihagynánk).
  6. 175 °C-on 9-10 perc alatt készre sütjük. (először pufi, majd összeesik és kicsit ráncos lesz)
  7. Minimum 30 percet hagyjuk a tepsiben kihűlni és csak utána vegyük ki. Olvasztott fehércsokit csorgatunk a tetejére.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]