Vörösbársony – Muffin recept: Igazán egyszerű és nagyon gyors kakaós muffin recept, most kicsit extrább vörösbársonyos verzióban. Ha gyorsan feldobnád a hétköznapokat egy kis extrább édességgel, akkor ne is keresgélj tovább itt van hozzá a tökéletes receptem!
Hozzávalók a Vörösbársony – Muffin recept alapjához:
- 25 dkg liszt
- 1 db (M-es) tojás
- 50 g puha vaj
- 250 ml tej
- 40 g természetes kakaópor
- 18 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
- csipet fahéj
- 1 ek vanília paszta
+ 250g fehér csoki ganache
A Vörösbársony – Muffin recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A muffinokhoz egy nagyobb tálban kézi habverővel elkeverjük a tojást, a cukorral, a vaníliával és a vajjal.
- A száraz hozzávalókat egy közepes tálba szitáljuk, majd a tojásos masszánkba forgatjuk.
- Végül a tejjel és az ételfestékkel hígítjuk és csomómentesen elkeverjük.
- A masszát habzsákba töltjük és így nyomjuk a sütőpapírral bélelt muffin formánkba. A formákat mindig csak ¾ -ig töltsük a masszával.
- A muffinokat 175°C-on alul-felül sütésen, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
- A kész muffinokat hagyjuk kifűlni a formában, majd tetszés szerint fehér csoki ganache-al díszíthetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.