Szuper gyors és igazán egyszerű fahéjas-almás süti: A tökéletes süti választás egy őszi vasárnapra.
Egyszerű fahéjas-almás süti hozzávalói:
Ez a süti nagyjából 12 normál szeletre vágható. Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.
- 45 dkg liszt (BL55)
- 1 cs. sütőpor
- 18 dkg cukor
- 1-2 dl mandulatej
- 2 db tojás (M-es)
- 1 kk vanília paszta
- 2 ek mét
- 1 mk fahéj
- 15 dkg napraforgóolaj
- 500 g kockázott alma
+ porcukor a tetejére
Az egyszerű fahéjas-almás süti elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagy tálba öntjük az olajat és a cukrot, majd egy habverővel jól elkeverjük.
- Hozzákeverjük a tojást és kicsit felhabosítjuk.
- A száraz hozzávalókat beleszitáljuk az olajos masszába.
- Hozzáöntjük a mézet, és a vaníliát, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy szép sűrűn folyós piskóta állagot kapjunk.
- A kockázott almákat beleforgatjuk a masszánkba, amint kész a piskóta masszánk, beleöntjük a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsinkbe és 180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Sülés után pár percet hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd tetszés szerint felszeleteljük és porcukorral tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
További almás finomságokra vágynál? Próbáld ki ezeket: