Kenyérlángos recept a.k.a. langalló ??? hogy egy kis karácsonyi vásár? hangulatot idézzek otthonra! ???
(Egyébként ti hogy szoktátok nevezni ezt a finomságot kenyérlángos vagy langalló???? Nálunk inkább kenyérlángos, mint langalló.?)
HOZZÁVALÓK A KENYÉRLÁNGOS RECEPT ALAPJÁHOZ:
- 525 g liszt
- 250 g meleg víz
- 50 g élesztő
- 1 ek cukor
- 1 ek só
- 50 ml olívaolaj
- 1 ek pizza fűszerkeverék
FELTÉTEK:
- 200 g reszelt trappista
- 140 g szeletelt, házi sonka
- 400 g tejföl
- 2 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A vízbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket.
- Hozzákeverjük a felfutott élesztőt és az olívaolajat a liszthez. Lágy tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 45 percet kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk.
- Egy nagy tepsibe tapogatjuk a tésztát. (Ha nem karcos a sütőformánk, akkor nem kell alá sem olaj, sem sütőpapír, mert a tésztában lévő olívaolaj miatt nem ragad le.)
- A tejfölt egy kis tálba öntjük, elkeverjük az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
- A tésztát egyenletesen megkenjük a tejfölös krémünkkel, majd eloszlatunk rajta 100 g reszelt sajtot. Szép sorban ráfektetjük a sonka szeleteket, majd a másik 100 g reszelt sajtot is eloszlatjuk a sonka tetején.
- Maxra előmelegített sütőben, max hőfokon sütjük készre a kenyérlángost kb. 15 perc alatt.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.