Kedvenc bejgli receptem

Bejgli recept

A kedvenc bejgli receptem: A diós kicsit citromos, a mákos pedig kicsit narancsos, a tészta pedig tökéletes! Már 8 éve minden egyes karácsonykor ezt a receptet készítem ééés végre most felkerült ide a blogomra is.

Mindenképpen próbáljátok ki, biztosan imádni fogjátok! Na nem azért mert olyan gyorsan elkészíthető, hanem mert nyilván nagyon finom!

A kedvenc bejgli receptem

 Hozzávalók a Máktöltelékhez (3 db-hoz):

  • 13 dkg porcukor
  • 1 ½ dl forralt víz
  • 20 dkg darált mák
  • késhegynyi fahéj
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 ½ narancs leve

Hozzávalók a Diótöltelékhez (3 db-hoz):

  • 11 dkg porcukor
  • 1 dl forralt víz
  • 25 dkg darált dió
  • 1 késhegynyi fahéj
  • ½ citrom leve
  • ½ narancs reszelt héja

elkészítés

  1. A máktöltelék és a diótöltelék hozzávalóit a víz kivételével egy-egy kisebb hőálló tálba tesszük.
  2. Vízforralóba felforraljuk a vizet és leforrázzuk a töltelékek hozzávalóit a megfelelő mennyiségű vizekkel. Azaz a máktöltelék hozzávalóit 1 és ½ dl vízzel, a diótöltelékét pedig 1 dl vízzel.
  3. A hozzávalókat jól elkeverjük a forró vízzel, majd félre tesszük, hagyjuk kicsit lehűlni.

bejgli recept

Hozzávalók a 6 db Bejgli tésztájához:

  • 1 kg liszt
  • 35 dkg puha vaj (ha olvasztott repedni fog)
  • 2 db db tojás (M-es)
  • 2 dl tej (langyos)
  • 8 dkg porcukor
  • csipet só és cukor
  • 2 dkg élesztő

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

Bejgli recept
Videó az összeállításról itt.
  1. A lisztet, a csipet sót és a porcukrot egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vajat.
  2. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A felfutott élesztőt hozzáöntjük a nagy tálban lévő liszthez.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat is és mindent jól összegyúrunk.
  5. A kész bejgli gombócunkat hideg helyen pihentetjük kb 35-50 percet.
  6. A tésztát 6 db egyenlő részre osztjuk.
  7. A kis tésztagombócokat szép, téglalap alakúra nyújtjuk.
  8. Három darabot megtöltünk diótöltelékkel és hármat mákkal.
  9. A bejgliket feltekerjük (a téglalap mind a négy oldalát egy ujjnyira visszahajtjuk, majd az egyik hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük), tepsibe tesszük és megszurkáljuk kicsit fogpiszkálóval. (Azért nem villával, mert az elég csúnya nyomot hagy, míg a fogpiszkáló csak egy pici lyukat.)
  10. A bejglik tetejét megkenjük először csak tojássárgájával, amíg ez megszárad meleg helyen kelesztjük. Majd megkenjük csak a fehérjével és most hideg helyen hagyjuk megszáradni.
  11. Így mehet a sütőbe és 200 °C-on szép pirosra sütjük. Ha gyorsan pirul menet közben lefedjük alufóliával. Kb 22 perc alatt sülnek készre a bejglik.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá és Kellemes Ünnepeket!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

A legjobb bejgli recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]