Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 35 dkg rizsliszt
- 15 dkg keményítő
- 25 dkg margarin (Liga)
- 3ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tojás
- 50 ml víz (+/-)
- A margarint apróra kockázzuk.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és késbetétes robotgép segítségével daraszerűre keverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, majd apránként annyi vizet amennyit felvesz.
- Ha összeállt a tésztánk belesimítjuk gyors mozdulatokkal a formánkba. (gyorsan, hogy ne olvadjon meg a margarin a kezünktől)
- 180°C-on kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Kávékrém:
- 500 ml jó minőségű kávé
- 45g keményítő
- 6ek vaníliás cukor
- 50g margarin
- A kávét feltesszük forrni.
- A keményítőt elkeverjük a cukorral és pár ek-al a kávéból.
- Ha már forr a kávé beleöntjük a keményítős masszát és folyamatosan a kevergetjük amíg be nem sűrűsödik. (nagyon gyorsan sűrűsödik, ezért tempósan kevergessük J )
- A margarint felkockázzuk.
- Az összeállt krémünket öntsük egy másik hideg tálba, majd !apránként! keverjük el benne a margarin darabokat. Ne egyszerre, hogy ne csússzon szét a krém.
- A „vajas”tésztánkra öntjük és teljesen kihűtjük.
- 500 ml növényi tejszín +habfixáló ha szükséges
- ½ mk fehéj
- kis vanília
- méz ízlés szerint
- A tejszínt felverjük beízesítjük, majd habzsákba töltjük.
- A kihűlt tortánk tetejére nyomjuk. 1 ek kakaó porral megszórhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B4XYY9ehNKl/