Egyszerű Mignon Recept

Egyszerű Mignon Recept

Egyszerű Mignon Recept: A mingonok elkészítése nem a leggyorsabb dolog, ám egyáltalán nem bonyolult! Úgyhogy elhoztam nektek a legegyszerűbb mignon receptemet, amit mi nagyon imádunk.🖤Egyszerű Citromos Mignon Recept

Hozzávalók a Mignon alapjához:

  • 6 db tojás (M-es)
  • 8 dkg olvasztott vaj/ növényi olaj
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt (BL55)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 kk vanília paszta
  • 150 ml lime leve

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Egy közepes tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
  2. A tojások sárgáját egy nagyobb tálban, a maradék cukorral és a lime levével felhabosítjuk.
  3. Hozzá keverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a vajat, a vaníliát, és a sütőport a tojások sárgájához.
  4. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások fehérjét.
  5. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük és 180°C-on kb 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A kész piskótát szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két lappá vágjuk.

Egyszerű Mignon Recept

Citromos krém hozzávalók

  • 110 g keményítő
  • 4 dl szójatej
  • 150 ml citrom friss leve
  • 15 dkg cukor (lehet több is, a citromtól függ)
  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín

elkészítés

  1. A tejből, a cukorból és a keményítőből sűrű krémet főzünk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a citromlét is belekeverjük.
  2. Az így kapott krémünket lefedjük és teljesen kihűtjük.
  3. A hideg krémünket robotgéppel átkeverjük, akkor jó, ha elég sűrű és keményebb.
  4. A tejszínt hozzáöntjük és tovább keverjük a robotgéppel addig, amég kellemes lágy krémet kapunk.
  5. A krémmel megtöltjük a piskótákat, a külsejére és a tetejére nem kenünk krémet, mert lecsúszhat róla a máz.
  6. A piskótánkat felszeleteljük kis kockákká.

Cukormáz mingonra

Egyszerű Mignon máz

Cukormáz hozzávalók

  • 350 g porcukor
  • 3 lime leve kb. 75g (lehet több vagy kevesebb is a limetól függ)
  • sárga ételfesték

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalóinkat egy közepes tálban, egy sűrűn folyós masszát kell kapnunk.
  2. Ha megfelelő állagú ráöntjük a sok kis citromos mignon tetejére, tetszés szerint díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a cukormázat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

 

Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha