Egyszerű Mignon Recept: A mingonok elkészítése nem a leggyorsabb dolog, ám egyáltalán nem bonyolult! Úgyhogy elhoztam nektek a legegyszerűbb mignon receptemet, amit mi nagyon imádunk.
Hozzávalók a Mignon alapjához:
- 6 db tojás (M-es)
- 8 dkg olvasztott vaj/ növényi olaj
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt (BL55)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 kk vanília paszta
- 150 ml lime leve
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy közepes tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével.
- A tojások sárgáját egy nagyobb tálban, a maradék cukorral és a lime levével felhabosítjuk.
- Hozzá keverjük a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a vajat, a vaníliát, és a sütőport a tojások sárgájához.
- Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojások fehérjét.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben öntjük és 180°C-on kb 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A kész piskótát szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két lappá vágjuk.
Citromos krém hozzávalók
- 110 g keményítő
- 4 dl szójatej
- 150 ml citrom friss leve
- 15 dkg cukor (lehet több is, a citromtól függ)
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
elkészítés
- A tejből, a cukorból és a keményítőből sűrű krémet főzünk a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy a citromlét is belekeverjük.
- Az így kapott krémünket lefedjük és teljesen kihűtjük.
- A hideg krémünket robotgéppel átkeverjük, akkor jó, ha elég sűrű és keményebb.
- A tejszínt hozzáöntjük és tovább keverjük a robotgéppel addig, amég kellemes lágy krémet kapunk.
- A krémmel megtöltjük a piskótákat, a külsejére és a tetejére nem kenünk krémet, mert lecsúszhat róla a máz.
- A piskótánkat felszeleteljük kis kockákká.
Cukormáz hozzávalók
- 350 g porcukor
- 3 lime leve kb. 75g (lehet több vagy kevesebb is a limetól függ)
- sárga ételfesték
elkészítés
- Összekeverjük a hozzávalóinkat egy közepes tálban, egy sűrűn folyós masszát kell kapnunk.
- Ha megfelelő állagú ráöntjük a sok kis citromos mignon tetejére, tetszés szerint díszítjük, majd hagyjuk megszilárdulni a cukormázat.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu