Kandírozott Narancsos Szelet Recept

Kandírozott Narancsos Szelet Recept

Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető kandírozott narancsos süti. Egyszerű kis narancsbomba ez a kandírozott narancsos szelet! Igazán izgalmas vendégváró finomság.

kandírozott narancsos süti

Kandírozott Narancsos Süti Hozzávalók:

Ez a süti egy 24 cm-es formában készült, nagyjából 16 normál szeletre vágható.

  • 250 g liszt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás (L-es)
  • 150 g barnacukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 150 ml tej
  • 30 g narancsos-fahéjas méz
  • 200 g kandírozott narancshéj

fahéjas-narancsos méz

Tetejére:

  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín

fahéjas-narancsos süti

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Egy kisebb lábasba öntjük a vajat, a mézet és a cukrot, majd összeolvasztjuk.
  2. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
  3. Hozzákeverjük a vajas masszát, a tejet és a tojásokat, és mind jól elkeverjük.
  4. Beleforgatjuk a masszába a kandírozott narancshéjat.
  5. A masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 175°C-on alul-felül sütésen kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A megsült kandírozott narancsos sütit kifordítjuk a formából és teljesen kihűtjük.
  7. Végül a hideg tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt sütink tetejére kanalazzuk, majd szépen eloszlatjuk rajta. Kész is a kandírozott narancsos süti. 🙂

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet