Kandírozott Narancsos Szelet Recept

Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető kandírozott narancsos süti. Egyszerű kis narancsbomba ez a kandírozott narancsos szelet! Igazán izgalmas vendégváró finomság.

kandírozott narancsos süti

Kandírozott Narancsos Süti Hozzávalók:

Ez a süti egy 24 cm-es formában készült, nagyjából 16 normál szeletre vágható.

  • 250 g liszt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás (L-es)
  • 150 g barnacukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 150 ml tej
  • 30 g narancsos-fahéjas méz
  • 200 g kandírozott narancshéj

fahéjas-narancsos méz

Tetejére:

  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín

fahéjas-narancsos süti

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Egy kisebb lábasba öntjük a vajat, a mézet és a cukrot, majd összeolvasztjuk.
  2. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
  3. Hozzákeverjük a vajas masszát, a tejet és a tojásokat, és mind jól elkeverjük.
  4. Beleforgatjuk a masszába a kandírozott narancshéjat.
  5. A masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 175°C-on alul-felül sütésen kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A megsült kandírozott narancsos sütit kifordítjuk a formából és teljesen kihűtjük.
  7. Végül a hideg tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt sütink tetejére kanalazzuk, majd szépen eloszlatjuk rajta. Kész is a kandírozott narancsos süti. 🙂

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]