Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető kandírozott narancsos süti. Egyszerű kis narancsbomba ez a kandírozott narancsos szelet! Igazán izgalmas vendégváró finomság.
Kandírozott Narancsos Süti Hozzávalók:
Ez a süti egy 24 cm-es formában készült, nagyjából 16 normál szeletre vágható.
- 250 g liszt
- 100 g olvasztott vaj
- 2 db tojás (L-es)
- 150 g barnacukor
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 150 ml tej
- 30 g narancsos-fahéjas méz
- 200 g kandírozott narancshéj
Tetejére:
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy kisebb lábasba öntjük a vajat, a mézet és a cukrot, majd összeolvasztjuk.
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
- Hozzákeverjük a vajas masszát, a tejet és a tojásokat, és mind jól elkeverjük.
- Beleforgatjuk a masszába a kandírozott narancshéjat.
- A masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd 175°C-on alul-felül sütésen kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
- A megsült kandírozott narancsos sütit kifordítjuk a formából és teljesen kihűtjük.
- Végül a hideg tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt sütink tetejére kanalazzuk, majd szépen eloszlatjuk rajta. Kész is a kandírozott narancsos süti. 🙂
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.