Egyszerű Foszlós Kalács Recept
A kedvenc Foszlós Kalács receptem. ❤️ Gyors és egyszerű, az egész család nagyon imádja! Húsvétra tökéletes választás ?
Foszlós Kalács Recept
Hozzávalók:
- 1kg liszt (BL55)
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 dl langyos tej
- 5 dl víz
- 1 ½ ek só
- 2 ek cukor
- 3 dkg élesztő
A Foszlós Kalács recept elkészítése
- A tejbe elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
- Hozzáadunk 4-5 ek lisztet, az így kapott gyors kovászunkat 20 percre langyos helyre tesszük.
- A hozzávalókat elkezdjük a kovásszal összegyúrni, legvégén a vajat adjuk hozzá.
- 20-30 percig dagasztjuk. Géppel 8 perc is elegendő lehet. Egy nagyon lágy ragacsos tésztát kapunk ne lepődjünk meg, nem kell hozzá extra liszt.
- A tésztát kelesztőtálba tesszük és háromszorosára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Négybe tépjük és a darabokat külön megsodorjuk. (Mivel nagyon lágy a tészta, nem igazán kell formáznunk, csak kicsit hajtogatjuk.) Kis olvasztott vajjal megkenjük a darabokat és összefonjuk a kalácsot.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és még ½ órát kelesztjük.
- A kalács tetejét megkenjük egy tojással.
- Légkeveréss sütőben 170°C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu