Egyszerű tiramisu recept: kávé és tojás nélkül
Vőlegényem nagy kávés ☕ viszont sütikben egyáltalán nem szereti a kávé ízét, ezért sokszor így készítem a tiramisut, hiszen így már Ő is imádja. Ha esetleg te is hasonló képpen vagy ezzel, vagy éppen csak valami újdonságra vágysz, akkor ezt a receptet egészen biztosan imádni fogod.
Hozzávalók a Kókuszos-narancsos tiramisuhoz:
- 500 g mascarpone
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 2 db narancs leve kb. 300 ml
- 120 g porcukor
- 1 kk vanília paszta
- kis fahéj
További hozzávalók:
- 300 ml tej, a babapiskóta áztatásához
- 200 g babapiskóta
- 3 ek kókusz
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A mascaponét egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a fahéjat és a narancsok levét és jól elkeverjük.
- Hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgép segítségével lágy krémmé keverjük a mascarponés krémünket. (Mascarponétól és a használt tejszíntől függően változhat a krémünk állaga. Ha cukrozott, növényi habtejszínt használunk és szilárdabb állagú mascarponét, akkor keményebbre tudjuk keverni a krémet.)
- A babapiskótákat a tejbe forgatjuk.
- Egy üvegtálba, vagy egy 20 cm-es tortaforma aljába fektetjük a babapiskótákat. (Csak akkor készítsük tortaformában, ha elég kemény krémet sikerült készítenünk. Viszont, ha túl lágy a krémünk semmiképpen ne próbálkozzunk a tortaformával.)
- A krémünk felét egyenletesen eloszlatjuk az alsó babapiskóta rétegen.
- Kb. 3 evőkanálnyi kakaóport egy kis szitába kanalazunk és a krém tetejére szitáljuk.
- A kakaóporos rétegre helyezzük a következő babapiskóta réteget, majd azon ismét eloszlatjuk a krémet.
- A tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel és így mehet a kész tiramisu a hőtőbe pihenni, minimum 5 órára. Majd fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu