Narancsos-csokis felhő szelet

Narancsos-csokis felhő szelet

Ha ma egy igazán egyszerű, és gyorsan elkészíthető csokis sütire vágysz, akkor ezt a receptet pont neked találtam ki! 😄

Narancsos-csokis felhő szelet: Átmenet egy sajttorta és egy puha piskóta között. ⁠🤤

Narancsos-csokis süti

Hozzávalók a Narancsos-csokis felhő szelet sütihez:

A receptben 1 csésze=1dl

Ha át szeretnéd számolni a csésze mértékegységet deciliterből grammba, akkor ezt a SÜTÉS, FŐZÉS MÉRLEG NÉLKÜL TÁBLÁZAT segítségével megteheted.

  • 250 g ricotta
  • 2 csésze cukor
  • 1 egész narancs leve
  • 1 csésze cukrozattlan, természetes kakaópor
  • ¾ csomag sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk vanília paszta
  • 2 db (S) tojás
  • nagy csipet só

elkészítés

  1. A ricottát robotgép segítségével krémesre keverjük.
  2. Hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a narancs levét, és a vanília pasztát.
  3. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat és teljesen elkeverjük. Lágy és sűrűn folyós masszát kell kapnunk (ha a tojások miatt esetleg túl híg lenne adjuk hozzá még egy kis kakaóport).
  4. A kész masszánkat szilikonos sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük és 180°C-on alul-felül sütésen 25 perc alatt készre sütjük.
  5. A kész felhő szeletet teljesen kihűtjük és minimum 3 órát a hűtőben pihentetjük.
Narancsos-csokis felhő szelet
#gluténmentesrecept

 TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
  • 3-4 ek csokiszósz

 ELKÉSZÍTÉS

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a narancsos-csokis felhő szelet tetején tetszés szerint eloszlatjuk.
  2. A tejszínhab tetejére csorgatjuk a csokiszószt és készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Narancsos-csokis sajttorta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha