Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval

Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval

Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval. 🤤 Imádom, imádjuk, enyhén szólva jóóóó! 😍❤️💋
Mindenképpen mentsd el ezt a receptet, hogy biztosan ne merüljön feledésbe, hogy Kakaós Aranygaluskát szeretnél készíteni vanília sodóval. 😘⁠

Kakaós Aranygaluska vanília sodóval

Aranygaluska Tészta: 

  • 500 g liszt
  • 50 g friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 80 g olvasztott vaj
  • 80 g cukor
  1. A tejet felmelegítjük, ha már langyos hozzáadjuk, az olvasztott vajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kicsit félretesszük, amíg elkezd felfutni.
  2. Ha már kicsit felfutott az élesztőt, hozzáöntjük a liszthez és összegyúrjuk.
  3. Lágy gombócot gyúrunk a tésztából és kb. egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Ha megkelt kb. 8mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle.
  5. Egy közepes méretű kuglóf formát formaleválasztó sprayel befújjuk.

Összeállításhoz:

  • 3 ek cukrozatlan kakaópor + 3 ek cukor (vagy 5 ek instanat kakaópor)
  • 80 g olvasztott vaj
  1. A cukrozatlan kakaóporunkat összekeverjük a cukorral.
  2. A kis tészta köreinket az olvasztott vajba forgatjuk és soronként fektetjük a kuglóf formánkba. Minden tészta sorunkat megszórjuk bőven a cukros kakaónkkal.
  3. Így rétegezzük a tésztánkat és a kakaóport a kuglóf formánkban.
  4. Sütés elött kb 35 percet még kelni hagyjuk a Kakaós Aranygaluskánkat.
  5. Ha megkelt le alufóliázzuk a kuglóf formát és és 180C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Kakaós Aranygaluska

Gyors Vanília sodó:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-6 ek cukor
  • 800 ml tej
  • 60 g vaj
  1. Egy edénybe öntjük az összes a tejet, a cukrot, a pudingport és közepes hőfokon folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  2. Ha besűrűsödött elkeverjük benne a vajat és már készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

aranygaluska vanília sodóval

2 thoughts on “0

  1. Köszönöm! Ma elkészítettem.A legfinomabb, amit eddig sütöttem.A kisfiam nagyon válogatós de már az illata felkeltette az érdeklődését.A recept a sütifüzetemben van. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet