Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval. Imádom, imádjuk, enyhén szólva jóóóó! ❤️
Mindenképpen mentsd el ezt a receptet, hogy biztosan ne merüljön feledésbe, hogy Kakaós Aranygaluskát szeretnél készíteni vanília sodóval.
Aranygaluska Tészta:
- 500 g liszt
- 50 g friss élesztő
- 3 dl tej
- 80 g olvasztott vaj
- 80 g cukor
- A tejet felmelegítjük, ha már langyos hozzáadjuk, az olvasztott vajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kicsit félretesszük, amíg elkezd felfutni.
- Ha már kicsit felfutott az élesztőt, hozzáöntjük a liszthez és összegyúrjuk.
- Lágy gombócot gyúrunk a tésztából és kb. egy óra alatt megkelesztjük.
- Ha megkelt kb. 8mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle.
- Egy közepes méretű kuglóf formát formaleválasztó sprayel befújjuk.
Összeállításhoz:
- 3 ek cukrozatlan kakaópor + 3 ek cukor (vagy 5 ek instanat kakaópor)
- 80 g olvasztott vaj
- A cukrozatlan kakaóporunkat összekeverjük a cukorral.
- A kis tészta köreinket az olvasztott vajba forgatjuk és soronként fektetjük a kuglóf formánkba. Minden tészta sorunkat megszórjuk bőven a cukros kakaónkkal.
- Így rétegezzük a tésztánkat és a kakaóport a kuglóf formánkban.
- Sütés elött kb 35 percet még kelni hagyjuk a Kakaós Aranygaluskánkat.
- Ha megkelt le alufóliázzuk a kuglóf formát és és 180C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Gyors Vanília sodó:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4-6 ek cukor
- 800 ml tej
- 60 g vaj
- Egy edénybe öntjük az összes a tejet, a cukrot, a pudingport és közepes hőfokon folyamatosan kevergetve besűrítjük.
- Ha besűrűsödött elkeverjük benne a vajat és már készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Köszönöm! Ma elkészítettem.A legfinomabb, amit eddig sütöttem.A kisfiam nagyon válogatós de már az illata felkeltette az érdeklődését.A recept a sütifüzetemben van. ?
Jujjdeszuper! Szívesen, nagyon örülök neki