Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval

Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval

Kakaós Aranygaluska, vanília sodóval. 🤤 Imádom, imádjuk, enyhén szólva jóóóó! 😍❤️💋
Mindenképpen mentsd el ezt a receptet, hogy biztosan ne merüljön feledésbe, hogy Kakaós Aranygaluskát szeretnél készíteni vanília sodóval. 😘⁠

Kakaós Aranygaluska vanília sodóval

Aranygaluska Tészta: 

  • 500 g liszt
  • 50 g friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 80 g olvasztott vaj
  • 80 g cukor
  1. A tejet felmelegítjük, ha már langyos hozzáadjuk, az olvasztott vajat, a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kicsit félretesszük, amíg elkezd felfutni.
  2. Ha már kicsit felfutott az élesztőt, hozzáöntjük a liszthez és összegyúrjuk.
  3. Lágy gombócot gyúrunk a tésztából és kb. egy óra alatt megkelesztjük.
  4. Ha megkelt kb. 8mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk belőle.
  5. Egy közepes méretű kuglóf formát formaleválasztó sprayel befújjuk.

Összeállításhoz:

  • 3 ek cukrozatlan kakaópor + 3 ek cukor (vagy 5 ek instanat kakaópor)
  • 80 g olvasztott vaj
  1. A cukrozatlan kakaóporunkat összekeverjük a cukorral.
  2. A kis tészta köreinket az olvasztott vajba forgatjuk és soronként fektetjük a kuglóf formánkba. Minden tészta sorunkat megszórjuk bőven a cukros kakaónkkal.
  3. Így rétegezzük a tésztánkat és a kakaóport a kuglóf formánkban.
  4. Sütés elött kb 35 percet még kelni hagyjuk a Kakaós Aranygaluskánkat.
  5. Ha megkelt le alufóliázzuk a kuglóf formát és és 180C-os sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Kakaós Aranygaluska

Gyors Vanília sodó:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-6 ek cukor
  • 800 ml tej
  • 60 g vaj
  1. Egy edénybe öntjük az összes a tejet, a cukrot, a pudingport és közepes hőfokon folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  2. Ha besűrűsödött elkeverjük benne a vajat és már készen is vagyunk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

aranygaluska vanília sodóval

2 thoughts on “0

  1. Köszönöm! Ma elkészítettem.A legfinomabb, amit eddig sütöttem.A kisfiam nagyon válogatós de már az illata felkeltette az érdeklődését.A recept a sütifüzetemben van. 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Míra nem csak látványos, de fantasztikusan finom süteményeket készít. A receptjeinél többször használta már a Viblance granolákat, amikkel nem csak a látványt, de az ízélményt is sikerült feldobnia. Próbáljátok ki a recepteket ti is!

Viblance

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni, kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a szuper képeket!”

-  M Matcha