Vörösbársony-Kekszek. Ez a Vörösbársony-Keksz recept egy leírhatatlanul finom pihe-puha vörösbársony-kekszalap, rengeteg imádnivaló szőke csoki pasztillával.
Tehát… ha ettél már isteni finom kekszet, akkor az a receptúra legjobb esetben is csak második helyezett lehet az én frissensült Vörösbársony-Kekszeim mögött.
Szerintem egyszerűen ki kell próbálnod, imádni fogod!!!
Hozzávalók a Vörösbársony-Kekszekhez:
- 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 180 g cukor
- 1 kk vaníliapaszta
- 60 ml cseppfolyós állagú, málnapiros ételfesték
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 300 g liszt
- csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 db tojás (M-es)
- 200 g szőke csoki pasztilla
A nagyon finom prémium szőke csokit itt tudod beszerezni.
A szőke csoki önálló kategóriának számít a csokoládék között. Ezt a prémium, belga csokoládé különlegességet a gazdag tejszínes, vajkaramellás ízvilág, és egy leheletnyi só teszi különlegessé. Egyszerűen ellenállhatatlan!
HA ESETLEG NEM SIKERŰLT SZŐKE CSOKIT BESZEREZNED, AKKOR TE IS MEGPRÓBÁLKOZHATSZ AZ ELKÉSZÍTÉSÉVEL OTTHON! 
SZŐKE CSOKI /KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKI ELKÉSZÍTÉS:
- 200 g fehércsoki
- A fehércsokit hőálló tálba öntjük és 1 percre, maximum hőmérsékleten a mikróba tesszük.
- Átkavarjuk egy spatulával, a szépen teljesen megolvadt fehércsokinkat.
- Visszatesszük a mikróba kb 8-10 percre, de 15 másodpercenként átkeverjük. (Ez nem egy gyors művelet, türelem kell hozzá, de nagyon megéri elkészíteni!
) Előszőr egyre jobban sűrűsödni kezd, lehet kicsit darabos is lesz néha, de azt könnyen elkeverjük és újra folyékony lesz. Majd szép lassan karamellizálódik a fehércsokink, ha elértük a megfelelő színt és nagyon finom karamellizált az illata, akkor elkészült.
elkészítés
- A vajat a cukrokkal robotgép segítségével felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, az ételfestéket és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport és a sót.
- Beleforgatjuk a csokicseppeket.
- A kész masszát folpack-ra borítjuk, hosszában elkenjük, feltekerjük és a két végét lezárjuk. (Igy a kis hengerünket 1/2 órát mélyhűtőben pihentetjük.
- ½ óra elteltével kicsomagoljuk a masszát és egy éles késsel kb. ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
- 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl!! Akkor jó, ha a szélei szilárdabbak, az alja is teljesen megsült, de belül még lágy és a teteje is kicsit puhább.)
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.