Vegán Meggyes Pite Még tart a #veganuary úgyhogy természetesen ez is vegán, de pontosan ugyanolyan finom mint a “normális” meggyes pite. ??
Ebből a sütiből kb 20 db lesz, 1 nagy tepsi 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
Meggyes töltelék:
- 1 kg magozott meggy
- 100g cukor (+/- ízlés szerint)
- 1 kk fahéj
- A meggyet becukrozzuk, majd félre tesszük.
- A levét leöntjük és hozzáadjuk a fahéjat.
A pite tésztájának a hozzávalói:
- ½ kg félfogós liszt
- ½ kg BL-55
- 250 g olvasztott #vegán margarin
- 300 ml növényitej
- 1 cs por élesztő
- ½ cs sütőpor
- 6 ek cukor
- A hozzávalókat késbetétes robotgéppel elkeverjük.
- Egy nagy gombócot gyúrunk a tésztából, majd ketté osztjuk.
- Mind két gombócót vékonyra nyújtjuk.
- Az egyiket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- A meggyes tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk.
- A másik tésztalapot a meggyes töltelékre simítjuk.
- 180C-on kb 35 perc alatt készre sütjük.
- Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeleteljük és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.instagram.com/p/B7vwuIyhae6/