Szilveszteri Virslis Fonat

Heeey dobjuk fel azt a szilveszteri virslit!

Már évek óta ezt a receptet készítem szilveszterkor akár mi tartjuk, akár megyünk szilveszteri buliba és mindig hatalmas siker mindenhol! Bár idén szűkösen, csak olyan covid style-ba búcsúztatjuk ezt a különös Óévet, azért idén sem marad el ez a szuper virslis fonat. 🙂

Virslis Fonat recept

Hozzávalók a virslis fonathoz:

  • 300 g liszt
  • 250 g ricotta
  • 150 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 ek só
  • 1 cs sütőpor
Összeállításhoz:
  • 4-5 pár virsli
Kenéshez:
  • 1 tojás

Virslis Fonat

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, az olvasztott vajat és a tojásokat és jól elkeverjük. Egy szép lágy, picit ragacsosabb tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát lefedjük és ¾ órára a hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztánkat és átgyúrjuk. Gyúrás közben adjunk hozzá nyugodtan extra lisztet, csak annyit amennyit még felvesz.
  5. A tésztánkat kb 8mm vastagságú téglalappá nyújtjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  6. Hosszantiba egy/másfél cm vastagságú szalagokat vágunk a tésztából. Úgy, hogy egyik végét sem vágjuk át, mindkét oldalon hagyunk egy fél cm-es peremet.
  7. A virsliket keresztben átbújtatjuk a szalagok alatt. Felváltva minden első, illetve minden második tészta szalag alatt bújtatjuk át a virsliket szépen sorban egymás után.
  8. A virslis fonatunk tetejét megkenjük tojással, majd 190°C-on kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

B Ú É K!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Szilveszteri Virslis Fonat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]