Szilveszteri Virslis Fonat

Szilveszteri Virslis Fonat

Heeey dobjuk fel azt a szilveszteri virslit!

Már évek óta ezt a receptet készítem szilveszterkor akár mi tartjuk, akár megyünk szilveszteri buliba és mindig hatalmas siker mindenhol! Bár idén szűkösen, csak olyan covid style-ba búcsúztatjuk ezt a különös Óévet, azért idén sem marad el ez a szuper virslis fonat. 🙂

Virslis Fonat recept

Hozzávalók a virslis fonathoz:

  • 300 g liszt
  • 250 g ricotta
  • 150 g olvasztott vaj
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 ek só
  • 1 cs sütőpor
Összeállításhoz:
  • 4-5 pár virsli
Kenéshez:
  • 1 tojás

Virslis Fonat

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
  2. Hozzáadjuk a ricottát, az olvasztott vajat és a tojásokat és jól elkeverjük. Egy szép lágy, picit ragacsosabb tésztát kell kapnunk.
  3. A tésztát lefedjük és ¾ órára a hűtőben pihentetjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztánkat és átgyúrjuk. Gyúrás közben adjunk hozzá nyugodtan extra lisztet, csak annyit amennyit még felvesz.
  5. A tésztánkat kb 8mm vastagságú téglalappá nyújtjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  6. Hosszantiba egy/másfél cm vastagságú szalagokat vágunk a tésztából. Úgy, hogy egyik végét sem vágjuk át, mindkét oldalon hagyunk egy fél cm-es peremet.
  7. A virsliket keresztben átbújtatjuk a szalagok alatt. Felváltva minden első, illetve minden második tészta szalag alatt bújtatjuk át a virsliket szépen sorban egymás után.
  8. A virslis fonatunk tetejét megkenjük tojással, majd 190°C-on kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

B Ú É K!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Szilveszteri Virslis Fonat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

“Mohr Mírát szakértőnek kértem fel egy gasztro témájú cikkemhez, amiben az édességek és az egészség rímképeit próbáltam felvázolni receptajánlásokkal, tanácsokkal. Míra a megkeresésemet nemhogy készségesen fogadta, hanem egy lendülettel, gyorsan, pontosan, professzionális módon válaszolt kérdéseimre. Mírával nemcsak hatékony volt dolgozni, hanem öröm is! Egy igazán lelkes, segítőkész és profi embert ismerhettem meg.

- Dobó Csaba, újságíró & szerkesztő

“Mírával nagyon jó volt együtt dolgozni! Kedves, közvetlen személyisége miatt végig nagyon flottul ment a kommunikáció. Nagy lelkesedéssel és precizitással valósított meg mindent, a receptfejlesztéstől kezdve a fotózásig. Igazán elégedettek vagyunk az eredménnyel és köszönjük neki a profi munkát!”

- Szőke Adrienn, Founder CEO M Matcha

A karácsonyi prémium gyümölcsbor kampányunkhoz kerestünk egy ideális partnert, aki egy másik szemszögből és más kontextusban mutatná be egyik általa választott desszertborunkat. Azonkívül, hogy pozitív hozzáállással és nagy lelkesedéssel fogadta felkérésünket, örömmel vettük, hogy már nem ismeretlenek számára termékeink. Míra profizmusa és lelkes hozzáállása már csak hab volt a tortán!

- Mokos Balázs, Mokos Pincészet