Heeey dobjuk fel azt a szilveszteri virslit!
Már évek óta ezt a receptet készítem szilveszterkor akár mi tartjuk, akár megyünk szilveszteri buliba és mindig hatalmas siker mindenhol! Bár idén szűkösen, csak olyan covid style-ba búcsúztatjuk ezt a különös Óévet, azért idén sem marad el ez a szuper virslis fonat. 🙂
Hozzávalók a virslis fonathoz:
- 300 g liszt
- 250 g ricotta
- 150 g olvasztott vaj
- 2 db tojás (M-es)
- 1 ek só
- 1 cs sütőpor
Összeállításhoz:
- 4-5 pár virsli
Kenéshez:
- 1 tojás
elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk.
- Hozzáadjuk a ricottát, az olvasztott vajat és a tojásokat és jól elkeverjük. Egy szép lágy, picit ragacsosabb tésztát kell kapnunk.
- A tésztát lefedjük és ¾ órára a hűtőben pihentetjük.
- Lisztezett deszkára borítjuk a tésztánkat és átgyúrjuk. Gyúrás közben adjunk hozzá nyugodtan extra lisztet, csak annyit amennyit még felvesz.
- A tésztánkat kb 8mm vastagságú téglalappá nyújtjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
- Hosszantiba egy/másfél cm vastagságú szalagokat vágunk a tésztából. Úgy, hogy egyik végét sem vágjuk át, mindkét oldalon hagyunk egy fél cm-es peremet.
- A virsliket keresztben átbújtatjuk a szalagok alatt. Felváltva minden első, illetve minden második tészta szalag alatt bújtatjuk át a virsliket szépen sorban egymás után.
- A virslis fonatunk tetejét megkenjük tojással, majd 190°C-on kb 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
B Ú É K!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.