A tökéletes süti a délutáni kávé mellé: Mézeskalácsos-Narancsos Kuglóf
Hozzávalók a Mézeskalácsos-Narancsos Kuglófhoz:
- 200 g puha, szobahőmérsékletű vaj
- 150 g cukor
- 3 tojás (M-es)
- 200 g liszt
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 150 g Mézeskalácsos Granola
- 100 g kandírozott narancs
- ½ narancs leve
- 1 cs sütőpor
- 1 mk vanília paszta
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A puha vajat, a cukorral és a vaníliával együtt robotgéppel felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük.
- Beleszitáljuk a lisztet, a mézeskalács fűszerkeverék és a sütőport, majd csomómentesen elkeverjük.
- Belekeverjük a narancslét, a kandírozott narancsot és a granolát.
- A kuglóf formánkat formaleválasztó spray-vel biztosítjuk, majd a masszánkat beleöntjük a formánkba és lefedjük alufóliával.
- Légkeveréses sütőben 165°C-on 45 percig sütjük, majd levesszük az alufóliát a formáról további 20 percet 140°C-on. Ezután lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, de még nem vesszük ki a kuglófot. További 30 percig a sütőben hagyjuk kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt a kuglófunk kiborítjuk a formából.
Csokimáz hozzávalói:
- 50g étcsoki
- 2 tk vaj
- Az étcsokit a vajjal együtt megolvasztjuk, majd a kuglófunk tetejére öntjük.
- Díszítésnek még egy kis granolával megszórjuk és már készen is vagyunk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Ehhez a recepthez a Viblance Mézeskalcsos Granoláját használtam, katt ide a termékért.
Többnyire egyébként joghurtban eszem a granolát, mint a normál emberek. Deee néha muszáj vmi mást is kipróbálni! Most mondom kuglófban is isteni. 🙂