Ne mondjátok el neki légyszi ? mert nem akarom, hogy elbízza magát… de képzeljétek! ? Ő (a BROWNIE, extra csoki ganache-al receptem) minden szempontból köröket ver, azokra a népszerű dobozos brownie mixekre a nagy brownie versenyben.???
Brownie Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 4 ek kakaópor
- 2 tojás
- 1 mk vanília paszta
- 2 dl víz
Tetejére
- 200 ml főző tejszín
- 100 g étcsoki (min 75%)
Elkészítés:
- A vízben felforraljuk a vajat és a kakaóport, majd kihűtjük.
- A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
- A lisztes keverket összekeverjük a kakaós masszával.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a vanília pasztát, majd jól elkeverjük.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük a brownie -t. (Akkor jó a brownie ha kívül szilárd, de belül még nagyon krémes.)
- A tejszínt kis lábasba öntjük, beletördeljük a csokit és összemelegítjük. Addig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz a ganache-unk.
- A brownie tetejét még melegen megkenjük a ganache-al, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.