Brownie, extra csoki ganache-al

Ne mondjátok el neki légyszi ? mert nem akarom, hogy elbízza magát… de képzeljétek! ?⁠ Ő (a BROWNIE, extra csoki ganache-al receptem) minden szempontból köröket ver, azokra a népszerű dobozos brownie mixekre a nagy brownie versenyben.⁠???

Brownie, extra csoki ganache-al

Brownie Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek kakaópor
  • 2 tojás
  • 1 mk vanília paszta
  • 2 dl víz

Tetejére

  • 200 ml  főző tejszín
  • 100 g étcsoki (min 75%)

Brownie, extra csoki ganache-al

Elkészítés:
  1. A vízben felforraljuk a vajat és a kakaóport, majd kihűtjük.
  2. A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
  3. A lisztes keverket összekeverjük a kakaós masszával.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat és a vanília pasztát, majd jól elkeverjük.
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180°C-on kb 20 perc alatt készre sütjük a brownie -t. (Akkor jó a brownie ha kívül szilárd, de belül még nagyon krémes.)
  6. A tejszínt kis lábasba öntjük, beletördeljük a csokit és összemelegítjük. Addig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz a ganache-unk.
  7. A brownie tetejét még melegen megkenjük a ganache-al, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]