Nutellás Kalács

Nutellás Kalács: 

  • 1/2 kg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek langyos víz
  • 2 cs. élesztő
  • 80 g olaj
  • 250 ml langyos tej vagy növényi tej
  • 5 ek méz vagy 60 g cukor
  1. Az élesztőt a langyos vízbe elkeverjük, hozzáadunk egy kis cukrot, majd felfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalót belekeverjük a lisztbe.
  3. Összegyúrjuk és gombócot formálunk belőle.
  4. Min. 1 órát kelesztjük. Kelesztőtálban, vagy kilisztezett tálban, konyharuhával lefedve (ha kilisztezett tálban kelesztjük olajozzuk meg a tészta tetejét, hogy ne száradjon ki)

nutellás kalács

Összeállítás:

  • pár ek nutella
  1. Kinyújtjuk a tésztát, szép téglalap alakúra.
  2. Megkenjük nutellával.
  3. Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. (Mint a bejglit)
  4. A tészta közepétől egy éles késsel ketté vágjuk a tésztát. Az így kapott két részt szépen összefonjuk, majd ugyanezt a másikkal is eljátsszuk.
  5. Megkenjük a tetejét tojással és 180°C-on kb 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

nutellás kalács

Cukormáz a tetejére:

Javaslom, hogy még ha nem vagytok hatalmas cukormáz fanok, akkor se hagyjátok le a tetejéről. Ugyanis ez a citromos, kicsit savanykás máz hihetetlenül jól megy a kelt tésztához? (egyáltalán nem tömény, hanem frissebb és könnyebb hatású lesz tőle a kalácsunk)

  • kb 6 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve
  1. A porcukorba egyszerűen csak belekeverjük a citrom levét. Sűrű folyós állaga kell legyen.
  2. A máz hamar szilárdul, ezért egyből csepegtessük rá a kicsit már kihűlt nutellás kalácsunkra.


Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*

Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]