Hozzávalók a Vörösbársony piskótához:
Ez a torta egy 18 cm-es torta, nagyjából 10 normál szeletre vágható.
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
- 300 g liszt (BL55)
- 15 g kakaópor
- 120 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 20-25 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 250 ml kaukázusi kefir
- 2 db 30ml-es cseppfolyós, málnapiros ételfesték
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 5 g almaborecet (szükség esetén helyettesíthetjük 10%-os ételecettel)
elkészítés:
- A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
- A vajat, a csipet sóval és a porcukorral habosra keverjük.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és teljesen habosra keverjük.
- A masszához hozzákeverjük a száraz hv-k 1/3-át.
- Majd beleöntjük a kefir felét és elkeverjük.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalók következő 1/3-át. Majd a kefir másik felét, az almaborecetet, az ételfestékeket és elkeverjük.
- Legvégén a száraz hv-k utolsó 1/3-ot is hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük.
- Attól függően, hogy hány lapot szeretnénk 3-4 db formaleválasztó spray-vel befújt 18cm-es tortaformába öntjük a masszát és 180C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Természetesen süthetjük két részletben is. J (Ha nem vagy még nagyon gyakorlott sütés terén, inkább csak 3 részre oszd a masszát. Nyugodtan mérleg segítségével, hogy egyenlőek legyenek.)
- Pár óra alatt kihűtjük a vörös bársony piskótákat.
- A kihűlt piskótákat előkészítjük az összeállításhoz. (Leskalpoljuk, ha szükséges. Viszont mivel pucér tortát készítünk ezért az oldalát nem farigcsáljuk.)

Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 85 g vaníliáscukor
- 500 ml cukrozott növényihabtejszín
- ¼ citrom leve
elkészítés:
- A mascarponét, a cukorral és a habtejszínnel együtt kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a citromlét és jól elkeverjük.
- A krémet habzsákba töltjük.

A torta összeállítása:
- A legalsó lapot a kiválasztott tortatartónkra helyezzük és szép egyenletesen, szorosan egymás mellé kis ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből.
- Ráfektetjük a következő lapot, amire szintén kis ’habcsókokat’ nyomunk rá a krémből és így tovább és tovább.
- A kis leskalpolt piskóta részekből morzsolunk a torta tetejére.
- Pár órán át a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
https://www.instagram.com/p/B-J_jb4BxSl/