Klasszikus Kókuszkocka recept, amivel Húsvétkor sem lőttünk mellé!
A kókuszkockát most klasszikus és mentes változatban hoztuk el most nektek Mentesen Édesebb Mirtillel. Itt most a klasszikus receptet olvashatjátok, de mindkettő recept szupergyors és szuperfinom!
Hozzávalók a Klasszikus Kókuszkocka piskótájához:
- 38 dkg liszt (BL55)
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 12 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 ek vanília paszta
Hozzávalók A CsokiKrémhez:
- 33 dkg vaj
- 300 g cukor
- 6 ek kakaópor
- 200 g tej
Forgatáshoz:
- 200 g kókuszreszelék
Piskóta elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagy tálba öntjük a vajat, a cukrot, a vaníilát és a tojást, majd egy habverővel jól elkeverjük.
- A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.
- A vajas masszához, hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, majd apránként a tejet is a masszához keverjük.
- A piskótánkat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180°C-on alul-felül sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Csokikrém elkészítés
- A csokimázhoz a hozzávalókat egy lábasba öntjük és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
- A megsült piskótánkat még melegen felszeleteljük és a csokoládéba mártogatjuk.
- A csokis kockáinkat kókuszba forgatjuk, majd tetszés szerint tálaljuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu