Ez az a szezon, amikor az Ünnepek nevében kb. minden nap készítek egy adag kekszet. Nálunk az idei év kedvence keksze lett ez a lekváros szem.
Valószínűleg ettél már lekváros szemet. Deee ettél már pekándiós-kandírozott gyümi alapú bodzás eperlekváros berkenyével turbózott lekváros szemet??
Tehát én mondom… a mézeskalácsokon túl ez az isteni kekszek vár! Egyszerűen ISTENI és nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók kb 15 db Lekváros Szemhez:
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 140 g cukor
- 2 db tojás (M-es)
- 270 g liszt
- 1 mk sütőpor
- csipet só
- 75g pekándió
- 75g kandírozott gyümölcs
+ 3-4 ek Bodzás eperlekvár berkenyével
elkészítés
- A vajat a cukrokkal robotgép segítségével habosra keverjük.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és csomómentesen elkeverjük. Majd a masszába belefogatjuk a pekándiót és a kandírozott gyümiket is.
- A kész masszát letakarjuk és ½ órát a hűtőben pihentetjük.
- ½ óra elteltével kis golyókat formálunk a masszából. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a golyókat, elég távol egymástól. Úgy mintha egynek a helyét mindig kihagynánk.
- Egy fakanál végével mindegyik golyó közepébe egy mélyedés nyomunk.
- 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
- A langyos kekszeink közepébe 1-1 tk lekvárt kanalazunk és már el is készültünk a lekváros szemeinkkel.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
A naaagyon finom Bodzás eperlekvárt berkenyével a GabiJónál találjátok, katt ide.
Hozzáadott cukortól mentes, csökkentett szénhidráttartalmú és egyszerűen naagyon-naaagyon finom!!!