Málnás Tiramisu Recept: Nagyon látványos pink tiramisu, tojás mentesen és málna ízben.
Az elkészítése igazán egyszerű, a kávé és a kakaó pedig nagyszerűen passzolnak a málnás réteghez és a lágy pink krémhez.
Hozzávalók a Málnás Tiramisu-hoz:
- 250 g mascarpone
- 200 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 1/2 db citrom leve
- 100 g porcukor
- 1 kk vanília paszta
- kis fahéj
- 2 ek málnapiros ételfesték
További hozzávalók:
- 300 ml kávé, a babapiskóta áztatásához
- 200 g babapiskóta
- 6 ek cukrozatlan kakaópor
- málnalekvár
A Málnás Tiramisu Recept Elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A mascaponét egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliát, a fahéjat, az ételfestéket és a citrom levét, és jól elkeverjük.
- Hozzáöntjük a habtejszínt és kézi robotgép segítségével lágy krémmé keverjük a mascarponés krémünket. (Mascarponétól és a használt tejszíntől függően változhat a krémünk állaga. Ha cukrozott, növényi habtejszínt használunk és szilárdabb állagú mascarponét, akkor keményebbre tudjuk keverni a krémet.)
- A babapiskótákat egyesével a kávéba forgatjuk.
- Egy üvegtálba fektetjük a babapiskótákat, majd eloszlatunk rajta pár kanálnyi málnalekvárt.
- A krémünk felét egyenletesen eloszlatjuk az alsó babapiskóta rétegen.
- Kb. 3 evőkanálnyi kakaóport egy kis szitába kanalazunk és a krém tetejére szitáljuk.
- A kakaóporos rétegre helyezzük a következő babapiskóta réteget, majd azon ismét eloszlatjuk a málnalekvárt és a krémet.
- A tetejét megszórjuk kakaóporral és így mehet a kész tiramisu a hőtőbe pihenni, minimum 5 órára. Majd fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu