Mogyorós Brownie recept, ami annyira puha és lágy, hogy vajazó késsel lehet szelni.
Gyors és egyszerű az elkészítése, imádni fogjátok!
Hozzávalók a Mogyorós Brownie alapjához:
- 25 dkg liszt (BL55)
- 1 cs sütőpor
- 25 dkg cukor
- csipet só
- 20 dkg vaj
- 100 g 75%-os étcsoki
- 2 dl tej
- 1 kk vanília paszta
- 2 db tojás (M-es)
További Hozzávalók:
- 150 g olvasztott, mogyorós étcsoki
- 120 g sótlan, pörkölt földimogyoró
A Mogyorós Brownie elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk.
- A lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
- A lisztes keverékhez hozzáöntjük a csokis masszát és a vaníliát, majd egy habverővel kicsit átforgatjuk.
- Végül egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd jól elkeverjük.
- A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a mogyorónk felével megszórjuk. 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó a brownie, ha kívül szilárd, belül picit lágyabb.)
- A browniet a formánkban teljesen kihűtjük, majd megkenjük az olvasztott mogyorós csokinkkal és rászórjuk a maradék mogyorót.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu