Mogyorós Brownie recept

Mogyorós Brownie recept

Mogyorós Brownie recept, ami annyira puha és lágy, hogy vajazó késsel lehet szelni.
Gyors és egyszerű az elkészítése, imádni fogjátok!

Csokis Mogyorós Brownie

Hozzávalók a Mogyorós Brownie alapjához:

  • 25 dkg liszt (BL55)
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 100 g 75%-os étcsoki
  • 2 dl tej
  • 1 kk vanília paszta
  • 2 db tojás (M-es)

További Hozzávalók:

  • 150 g olvasztott, mogyorós étcsoki
  • 120 g sótlan, pörkölt földimogyoró
Mogyorós Brownie Recept
Az elkészítésről videó itt.

A Mogyorós Brownie elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Az étcsokit és a vajat összeolvasztjuk.
  2. A lisztet egy nagyobb tálban elkeverjük a cukorral és a sütőporral.
  3. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a csokis masszát és a vaníliát, majd egy habverővel kicsit átforgatjuk.
  4. Végül egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd jól elkeverjük.
  5. A masszát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a mogyorónk felével megszórjuk. 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó a brownie, ha kívül szilárd, belül picit lágyabb.)
  6. A browniet a formánkban teljesen kihűtjük, majd megkenjük az olvasztott mogyorós csokinkkal és rászórjuk a maradék mogyorót.

 

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]