VörösBársony Keksztekercs recept: Szuper gyors és igazán egyszerű recept.
A jó idő beköszöntével eljött az ideje a sütés nélküli édességeknek és arra gondoltunk Mentesen Édesebb Mirtillel, hogy ennek örömére valami különlegesebbel rukkolunk elő. Így született meg a Red Velvet keksztekercsünk, az enyém hagyományos, Mirtillé pedig mentes verzióban. 🙂
Hozzávalók egy VörösBársony Keksztekercshez:
- 500 g darált keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 7 ek cukor
- 1 mk vanília paszta
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dl kókusztej
- 30 ml málnapiros, cseppfolyós ételfesték
Krém
- 200 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 100 g cukor
- 1 mk vanília paszta
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálba öntjük és elkeverjük.
- Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kókusztejet, a vanília pasztát, az ételfesték és pár perc alatt összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A masszát egészen addig gyúrjuk, amíg a kristálycukor teljesen elolvad benne. Ez pár perc alatt megvan.
- A masszát minimum 4 órára, de akár egész éjszakra is a hűtőbe tesszük.
- A krém hozzávalóit robotgéppel elkeverjük és felhabosítjuk.
- A masszát szilikonos nyújtódeszkára fektetjük és nyújtófasegítségével téglalap alakúra nyújtjuk.
- A tésztát megkenjük krémünkkel és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- A tésztánkat a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük.
- A tekercsünket kókuszreszelékbe forgatjuk, majd folpackkal becsomagoljuk és hűtőben 1-2 óra alatt teljesen kihűtjük.
- A tekercsünket kicsomagoljuk és tetszés szerinti vastagságra felszeleteljük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd el nekem instagramon vagy facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu