Barackos Galette recept, könnyű francia pite

Barackos Galette recept: Egyszerű és nagyszerű nyári finomság. A könnyű barackos francia pite igazán tökéletes a nagy melegben egy kis fagyival vagy tejszínhabbal tálalva.

Barackos Galette Hozzávalók:

  • 100 g liszt BL-55
  • 100 g félfogós liszt
  • csipet só
  • 100 g vaj (hideg, apróra kockázott)
  • kb. 75 ml hideg víz
  • 5 db nagyobb nektarin
  • 90-100 g cukor
Barackos Galette recept, francia pite
Elkészítés videó itt.

A Barackos Galette recept elkészítése

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.

  1. Egy nagy tálba öntjük a liszteket, a csipet sót és a vajat. Kézzel daraszerűre keverjük.
  2. Hozzákeverjük a vizet és jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd egy gombóccá gyúrjuk.
  3. A tésztát szilikonos sütőpapíron vékony körlappá nyújtjuk, tepsibe fektetjük.
  4. A gyümölcsöket megtisztítjuk és felszeltüljük, majd a tésztára fektetjük úgy, hogy 2-3 centiméternyi tésztát a végéből üresen hagyunk, miert ezt a részt fogjuk visszahajtogatni.
  5. A gyümölcsöket bőségesen megszórjuk a cukorral, csak 1-2 evőkanálnyit hagyunk meg belőle.
  6. A tészta végeit visszahajtjuk (ahogy a képen is látszik).
  7. A maradék cukrunkkal megszórjuk a tészta szélét. Itt is bánjuk bőségesen a szórással, hiszen a tésztában nincsen cukor.
  8. A barackos galettet 175°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük.
  9. A kész francia pitét kicsit kihűtjük, majd tetszés szerint akár tejszínhabbal vagy fagylalttal is tálalhatjuk.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

  • Barackos Galette recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]