Barackos Galette recept: Egyszerű és nagyszerű nyári finomság. A könnyű barackos francia pite igazán tökéletes a nagy melegben egy kis fagyival vagy tejszínhabbal tálalva.
Barackos Galette Hozzávalók:
- 100 g liszt BL-55
- 100 g félfogós liszt
- csipet só
- 100 g vaj (hideg, apróra kockázott)
- kb. 75 ml hideg víz
- 5 db nagyobb nektarin
- 90-100 g cukor
A Barackos Galette recept elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagy tálba öntjük a liszteket, a csipet sót és a vajat. Kézzel daraszerűre keverjük.
- Hozzákeverjük a vizet és jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd egy gombóccá gyúrjuk.
- A tésztát szilikonos sütőpapíron vékony körlappá nyújtjuk, tepsibe fektetjük.
- A gyümölcsöket megtisztítjuk és felszeltüljük, majd a tésztára fektetjük úgy, hogy 2-3 centiméternyi tésztát a végéből üresen hagyunk, miert ezt a részt fogjuk visszahajtogatni.
- A gyümölcsöket bőségesen megszórjuk a cukorral, csak 1-2 evőkanálnyit hagyunk meg belőle.
- A tészta végeit visszahajtjuk (ahogy a képen is látszik).
- A maradék cukrunkkal megszórjuk a tészta szélét. Itt is bánjuk bőségesen a szórással, hiszen a tésztában nincsen cukor.
- A barackos galettet 175°C-on alul-felül sütésen kb 20 perc alatt készre sütjük.
- A kész francia pitét kicsit kihűtjük, majd tetszés szerint akár tejszínhabbal vagy fagylalttal is tálalhatjuk.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu