Igazán őszi desszert: Mennyei Mákos-almás Kosárkák
Kétféle sütievő van: Vannak azok, akik imádnak mindent, ami mákos és vannak azok (mint én is), akik nagyban elkerülik.A család nálunk hatalmas mák-rajongó, nekik minden, ami mák az jöhet. Így nem meglepő, hogy ezeket a Mákos-almás Kosárkákat is imádták és fél perc alatt eltüntették. Én nem vagyok oda a mákért, de ezeket a cuki kosárkákat imádom elkészíteni, egészen gyorsan meg lehet velük lenni. 🙂
Almás töltelék hozzávalók:
- 6 nagyobb alma
- 1/2 citrom leve
- 3-5 ek cukor (attól függően mennyire édes az alma)
- 1 ek méz
- 1 tk fahéj
elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, kissebb szeletekre vágjuk.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a fehéjat, a mézet és megcukrozzuk.
Mákos krém hozzávalók:
- Fehér csokis töltelék ganache krém
- 4-6 ek mák
- 1 cs habfixáló
elkészítés
- A kihűtött ganache krémünkbe beleöntjük a mákot, majd a habfixálót és kemény habbá verjük.
Mákos tészta hozzávalók:
- 250 g hideg, apróra kockázott vaj (fontos, hogy hideg legyen és mindenképpen konyhai robotgéppel dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktöl)
- 500 g liszt
- 5 ek mák
- 3 ek méz
- hideg víz
Mákos-almás Kosárkák elkészítése
- A lisztet a vajjal daraszerüre keverjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Vízből annyit, amennyit a tészta felvesz, nagyjából olyan 10 ek. A lényeg, hogy egy nem ragacsos, de nem is morzsálódó tésztát kapjunk.
- A kész tésztát 15-20 percet pihentetjük a hűtőbe.
- A hideg tésztánkat kinyújtjuk és egy pohár segítségével kiszaggatjuk.
- A muffinformákat befujjuk formaelválasztó spray-vel és belenyomkodjuk a tészta korongjainkat.
- Megtöltjük a kosárkákat az almás töltelékkel és 180°C-on készre sütjük kb 30 perc alatt.
- Ha kihültek az almás kosárkák habzsákból a tetejükre nyomjuk a krémet és készen is vagyunk. 🙂
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.