Mákos-almás Kosárkák

Igazán őszi desszert: Mennyei Mákos-almás Kosárkák

Kétféle sütievő van: Vannak azok, akik imádnak mindent, ami mákos és vannak azok (mint én is), akik nagyban elkerülik.A család nálunk hatalmas mák-rajongó, nekik minden, ami mák az jöhet. Így nem meglepő, hogy ezeket a Mákos-almás Kosárkákat is imádták és fél perc alatt eltüntették. Én nem vagyok oda a mákért, de ezeket a cuki kosárkákat imádom elkészíteni, egészen gyorsan meg lehet velük lenni. 🙂

Almás töltelék hozzávalók:

  • 6 nagyobb alma
  • 1/2 citrom leve
  • 3-5 ek cukor (attól függően mennyire édes az alma)
  • 1 ek méz
  • 1 tk fahéj

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, kissebb szeletekre vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a fehéjat, a mézet és megcukrozzuk.

Mákos krém hozzávalók:

elkészítés

  1. A kihűtött ganache krémünkbe beleöntjük a mákot, majd a habfixálót és kemény habbá verjük.

Mákos-almás Kosárkák

Mákos tészta hozzávalók:

  • 250 g hideg, apróra kockázott vaj (fontos, hogy hideg legyen és mindenképpen konyhai robotgéppel dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktöl)
  • 500 g liszt
  • 5 ek mák
  • 3 ek méz
  • hideg víz

Mákos-almás Kosárkák elkészítése

  1. A lisztet a vajjal daraszerüre keverjük.
  2. Hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Vízből annyit, amennyit a tészta felvesz, nagyjából olyan 10 ek. A lényeg, hogy egy nem ragacsos, de nem is morzsálódó tésztát kapjunk.
  3. A kész tésztát 15-20 percet pihentetjük a hűtőbe.
  4. A hideg tésztánkat kinyújtjuk és egy pohár segítségével kiszaggatjuk.
  5. A muffinformákat befujjuk formaelválasztó spray-vel és belenyomkodjuk a tészta korongjainkat.
  6. Megtöltjük a kosárkákat az almás töltelékkel és 180°C-on készre sütjük kb 30 perc alatt.
  7. Ha kihültek az almás kosárkák habzsákból a tetejükre nyomjuk a krémet és készen is vagyunk. 🙂

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]