Ez a recept egy 24 cm-es tortához való, nagyjából 10 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Hozzávalók:
Torta alap
- 6 tojás
- kb 4-5 ek xilit
- 9 ek víz (lehet több is)
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 200g diabetikus étcsoki
- A tojások sárgáját a vízzel felhabosítjuk.
- Hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
- A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd lehűtjük.
- A csokit és a xilitet is hozzá keverjük a lisztes masszához.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kakaós masszához.
- 180°C-on 25-30 percig sütjük.
Krém:
- 200 g diabetikus étcsoki
- 300 ml habtejszín
- rum aroma
- A tejszít felfőzzük és ráöntjük a csokira, majd csomómentesen elkeverjük.
2. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
3.A tejszínt felverjük (rakhatunk bele habfixálót ha szeretnénk, de a csoki miatt nem szükséges)
Összeállítás:
- A tortát 2 lapba vágjuk. (Mivel ez dietetikus, ezért nagy valószínüséggel nem jön fel annyira, hogy 3-ba tudjuk.)
- Megtöltjük a csoki krémmel, tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂