Meggyes Sajttorta recept

Meggyes Sajttorta recept: Lágy sajttorta, fincsi meggytöltelékkel turbózva. Oké… szóval lehet, hogy nem a leggyorsabb recept, (mert ugye várni kell, hogy szépen lehűljön…) de legalább nem bonyolult!  Ééés persze elég finom. 😀

Meggyes Sajttorta recept

SÜTÉSI MÓD: A sajttortánkat vízgőzös sütőben sütjük. Így mielőtt bárminek nekiállunk előkészítjük a sütőnket.

  1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, alul-felül sütésen.
  2. Egy hőálló edénybe kb 1 liter vizet öntünk és ezt a sütőnk aljába tesszük.

Hozzávalók a meggyes sajttorta alapjához:

Ez a sajttorta nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂 Ha kisebb vagy nagyobb sütit szeretnél, akkor kattints IDE.

  • 250 g darált keksz (édesített)
  • csipet só
  • 95 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
  2. A közepes tepsink aljába nyomkodjuk és 2 és fél perc alatt a meleg sütőnkben elősütjük, majd félretesszük.

Meggyes Sajttorta elkészítés

Meggytöltelék Hozzávalók:

  • 450g fagyasztott meggy
  • 6-8 ek cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 kk fahéj
  • 2ek keményítő

 elkészítés

  1. A fagyasztott meggyet egy nagy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és magas hőfokon elkezdjük összefőzni.
  2. Ha a meggyünk már összeesett és teljesen szétfőtt hozzáadjuk a fahéjat.
  3. Elkeverjük benne csomómentesen a keményítőt, majd szorgosan kevergetve magas lángon besűrítjük. Igazán gyorsan besűrűsödik, ez nem tart sokáig.
  4. A kész meggytölteléket kicsit félre tesszük.

nagyon finom Meggyes Sajttorta recept

Sajttorta Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 2 db (M-es) tojás
  • 120 g cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek vanília paszta
  • csipet fahéj

(Fontos, hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen.)

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Egy nagy tálban a mascarponét kézi habverővel kikeverjük. (Végig csak kézi habverővel dolgozunk, mert ha robotgébbel dolgoznánk túl sok levegőt vernénk bele és buborékos lenne a sajttortánk teteje.)
  2. Hozzáadjuk a cukrot és teljesen elkeverjük.
  3. Az egész tojásokat egyenként, majd a keményítőt is hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal csomómentesen elkeverjük. Gyorsan és pontosan dolgozzunk, ne kevergessük sokáig, hogy ne juttassunk sok levegőt a masszába és ne legyen buborékos a végeredmény.
  4. Végül belekeverjük a vaníliát és a fahéjat.
  5. A sajttortás masszát és a meggytölteléket az elősütött formánkba kanalazzuk. A rétegeket felválta kanalazzuk, majd rusztikusan eloszlatjuk a kekszrétegen.
  6. A sajttortát 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen 25 percig sütjük.
  7. Majd kikapcsoljuk a sütőt, de se a sajttortát, se a forró vizestálat nem veszük ki a sütőből. Csak pici résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és kb egy órát hűlni hagyjuk. Majd a sajttortát kivesszük és ha már szobahőmérsékletű hűtőbe tesszük és egy éjszakán át pihentetjük.
  8. Másnap kivesszük a formából, ha szeretnénk tetszés szerint habtejszínnel, friss gyümölcsökkel, vagy akár csokiszósszal is tálalhatjuk a sajttortánkat.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

egyszerű Meggyes Sajttorta recept

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]