Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Hozzávalók:
- 8 nagyobb alma
- 1 marék mazsola és aszalt vörösáfonya
- 1/2 citrom leve
- 3-5 ek cukor (attól függően mennyire édes az alma)
- 1 tk fahéj
- Az almákat megpucoljuk, kissebb szeletekre vágjuk.
- Hozzáadjuk a citrom levét, a fehéjat és megcukrozzuk.
Krém hv:
- Fehér csokis töltelék ganache krém
- Mézeskalács fűszerkeverék
- 1 cs habfixáló
- A kihűtött ganacheba beleszórjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a habfixálót és kemény habbá verjük.
Mézeskalácsos tészta hv (Kicsit több lesz belőle, mint amennyi 28 cm-es formához kell. A maradékot nyugodtan szaggassuk ki keksznek.):
- 250 g hideg, apróra kockázott vaj (fontos, hogy hideg legyen és mindenképpen konyhai robotgéppel dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a kezünktöl)
- 500 g liszt
- 1-2 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek méz
- hideg víz (kb.: 6ek)
- A lisztet a vajjal daraszerüre keverjük.
- Hozzáadjuk az összes többi hv-t. Vízből annyit, amennyit a tészta felvesz, nagyjából olyan 10 ek. A lényeg, hogy egy nem ragacsos, de nem is morzsálódó tésztát kapjunk.
- 15-20 percet pihentetjük a hűtőbe.
- Utána kinyújtjuk.
- A formát befujjuk formaelválasztó spray-el és belenyomkodjuk a tésztát.
- Megtöltjük az almás töltelékkel, rászórjuk a mazsolát és az aszalt vörösáfonyát és 180°C-on készre sütjük kb 45-50 perc alatt.
- Kihűtjük.
- Ha kihült habzsákból a tetejére nyomjuk a krémet és kész is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=v825Li_x2Gs