Ez a torta egy 28 cm-es torta, nagyjából 12 normál szeletre vágható. 🙂
Ha kisebb vagy nagyobb tortát szeretnél, akkor az ÁTSZÁMÍTÓ TÁBLÁZAT segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi alapanyagra lesz szükséged.
Az egész torta elkészítését egy nagy sütőtök feldolgozásával kezdjük. A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk és megsütjök.
Hozzávalók:
- 65 g keményítő
- 75 g dió
- 100 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 8 tojás
- 210 g sütőtök
- 5 dkg kakaópor
- kis víz (kb 5 ek)
- 26 dkg cukor
- A tojások sárgáját kis vízzel és a cukorral felhabosítjuk.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a sütőtököt.
- Belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját.
- 175°C-on kb 45 perc alatt megsütjük.
- Kihűtjük és 3 lapra vágjuk.
Krém
- 500 g mascarpone
- 400 ml habtejszín
- kb 500-650 g sütőtök
- ízlés szerint méz (attól függ mennyire édes a sütőtök)
- 2 cs habfixáló
- vanília
- fahéj
- A sütőtököt leturmixoljuk a habtejszínnel.
- Ezt a krémet egy szűrőn átszürjük.
- Összekeverjük a mascarponéval és az összes többi hv-val.
Csoki máz
- 4 ek kakaópor
- 4 ek cukor
- 5 ek víz
- 1 ek vaj
- A hozzávalókat összefőzzük.
- A tortát rétegezzük és csokimázzal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Míra :*
Az elkészült tortákról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂