Ebből a sütiből 8-12 szelet lesz 🙂
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén és szeretnéd pontosan tudni, hogy mennyi az 1 ek, 1 csipet stb. akkor kattints IDE a kis segítségért.
Piskóta:
- 6 tojás
- 8-12 dkg cukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 mk szódabikarbóna
- A tojások fehérjét, cukorral felverjük.
- Hozzáadjuk fokozatosan a tojások sárgáját.
- Belekeverjük a száraz hv-kat is.
- A masszát vastagon kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük. (Ha gluténérzékeny vagy cöliákiás vagy, akkor nyugodtan keményítőt vagy gluténmentes lisztet használjunk a tepsihez.)
- 180C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle fel nem pöndörödik.
- Még melegen kiemeljük a tepsiből, szilikonos sütőpapírra fektetjük és feltekerjük.
- Hűlni hagyjuk.
Krém:
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 3 ek keményítő
- 25 dkg vaj/margarin (szobahőmérsékletű)
- 8-10 dkg cukor
- kis vanília
- 2 csapott ek kakaópor
- A tojást, a tejet és a keményítőt összeöntjük és el kezdjük főzni.
- Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
- A vajat, a cukorral és a vaníliával felhabosítjuk.
- Ha a főzött krém már nem forró, csak kicsit langyosabb, akkor kanalanként hozzákeverjük a vajas krémhez.
- A krémet elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Összeállítás:
- 2 db banán
- A piskótára rákenjük először a fehér, majd a kakaós krémet.
- A szélére fektetjük a banánt és feltekerjük.
- Pár órán át a hűtőben pihentetjük és már fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Míra és Rózsika :*
Az elkészült sütikről a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre. 🙂
https://youtu.be/nmAFQIpwiVk