Egyszerű és gyors, puha mézeskalács recept pihentetés nélkül, lépésről-lépésre.
Hozzávalók kb. 40 db Mézeskalácshoz:
- 25 dkg akácméz
- 50 dkg búzaliszt
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
A puha mézeskalács recept ( pihentetés nélkül ) elkészítése
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- A mézet, a vajat és a cukrot egy kis edénybe öntjük és összemelegítjük.
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összeszitáljuk.
- A felolvasztott mézet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és elkezdjük elkeverni, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egy nagy gombóccá gyúrjuk.
- A tésztát szép vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük tojással, 180°C-on pár perc alatt készre sütjük a mézeskalácsokat. Forró sütőben pillanatok alatt megsül.
- A puha mézeskalácsokat tetszés szerint díszítjük és már fogyaszthatjuk is.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.