Mennyei Karamellás-Almás Sajttorta, szerintem kötelező téli recept!
Hozzávalók a Sajttorta alapjához:
- 90 g narancsos keksz (darálva)
- csipet só
- 30 g olvasztott vaj
elkészítés
- A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
- A formánk aljába nyomkodjuk, majd félretesszük.
Sajttorta Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 1 db tojás (M-es)
- 1 ek keményítő
- 2 csepp narancs/mandarinolaj
- 4-5 ek cukor
- 1 kk vanília paszta
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagy tálban a mascarponét és a tojást kézi habverővel kikeverjük.
- Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, és a mandarinolajat: csomómentesen elkeverjük.
- A masszát az alapunkra öntjük.
Karemellás-Almához:
- 2-3 nem túl nagy alma
- 1 kk fahéj
- 4 ek barnacukor (lehet több is, ha nem olyan édesek az almák)
- 1 ek vaj
elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk.
- A vajat, az almákát, a fahéjat és a cukorot serpenyőbe öntjük éselkezdjük karamellizálni.
- Rákanalazzuk a sajttorta tetejére és mehet is a sütőbe.
- A 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen kb. 25-30 percig sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu