Karamellás-Almás Sajttorta

Mennyei Karamellás-Almás Sajttorta, szerintem kötelező téli recept!

Hozzávalók a Sajttorta alapjához:

  • 90 g narancsos keksz (darálva)
  • csipet só
  • 30 g olvasztott vaj

elkészítés

  1. A kekszhez hozzáadjuk a csipet sót, majd elkeverjük az olvasztott vajjal és kicsit összegyúrjuk. (Nedves homok szerű állagot kell kapnunk.)
  2. A formánk aljába nyomkodjuk, majd félretesszük.

Sajttorta Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 1 db tojás (M-es)
  • 1 ek keményítő
  • 2 csepp narancs/mandarinolaj
  • 4-5 ek cukor
  • 1 kk vanília paszta

Karamellás-Almás Sajttorta

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Egy nagy tálban a mascarponét és a tojást kézi habverővel kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, és a mandarinolajat: csomómentesen elkeverjük.
  3. A masszát az alapunkra öntjük.

Karemellás-Almához:

  • 2-3 nem túl nagy alma
  • 1 kk fahéj
  • 4 ek barnacukor (lehet több is, ha nem olyan édesek az almák)
  • 1 ek vaj

elkészítés

Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.  

  1. Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk.
  2. A vajat, az almákát, a fahéjat és a cukorot serpenyőbe öntjük éselkezdjük karamellizálni.
  3. Rákanalazzuk a sajttorta tetejére és mehet is a sütőbe.
  4. A 175°C-ra előmelegített sütőnkben alul-felül sütésen kb. 25-30 percig sütjük.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Puszi, süti & bye-bye

Míra

Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.

Karamellás-Almás Sajttorta

Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

[instagram-feed]