Málnás-pisztáciás és szuper puha! Pénteken megszavasztátok ezt a mennyei ízkombinációt, úgyhogy el is készítettem gyors. Kinek mehet ez a málnás-pisztáciás muffin recept?
Hozzávalók a málnás-pisztáciás muffin alapjához:
- 280 g fagyasztott málna
- 2 kk pisztáciás krém
- 4 tojás
- 100 g puha szobahőmérsékletű vaj
- 1 kk vanília paszta
- 160 g cukor
- 200 g liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Ennek a receptnek a titka a jó minőségű vaj és a jéghideg, fagyasztott málna. Viszont a fagyasztott málnával vigyázni kell, ha nem szeretnénk piros muffinokat. Hogy ez ne történjen meg én csak az utolsó pillanatban szoktam kivenni a mélyhűtőből a málnát, majd át is szoktam öblíteni hideg vízzel őket. A tésztába is a málna érkeznek utoljára és csak nagyon picit szoktam beleforgatni a tésztába. Utána pedig egyből, gyors mozdulatokkal kanalazom a masszát a formákba.
A málnás-pisztáciás muffin elkészítés
Ha kicsit bizonytalan vagy még a sütés terén, akkor kattints IDE a segítségért.
- Egy nagobb tálban a vajat, a cukorral és a vanília pasztával robotgép segítségével felhabosítjuk.
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a pisztácia krémet és jól elkeverjük.
- A száraz hozzávalókat bele szitáljuk a tojásos masszába és csomómentesen elkeverjük.
- Legvégül kivesszük a mélyhűtőből a málnákat, kicsit át öblítjük őket hideg vízzel, majd hozzáadjuk a masszához és pár gyors mozdulattal beleforgatjuk.
- A muffin formáinkat kibéleljük muffin/sütőpapírral, majd belekanalazzuk a kész masszánkat. A muffin formákat mindig csak ¾ -ig töltjük a masszával, hogy szép egyenletesen süljenek.
- A málnás-pisztáciás muffinokat 180°C-on alul-felül sütésen kb 35 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.
Hibát találtál? Írj nekem az alábbi e-mail címre: mira@sutimamohr.hu