Szuperfinom és nagyon egyszerű Mandulás Fehér Csokoládés Pohárkrém recept. ?
Egyszerű Mandulás Fehér Csokoládés Pohárkrém recept
hozzávalók 4 adaghoz:
- 250 g mascarpone
- 80 g mandulás fehér csokoládé
- 250 ml cukrozott, növényi habtejszín
- 1 kk vanília paszta
- 1 ek citromlé
- 4-6 ek porcukor
- 1 ek espresso
- 70 g Amaretti keksz
elkészítés
- A mandulás fehércsokit a habtejszín harmadával összeolvasztjuk. Tetszés szerint olvaszthatjuk mikróban vagy a tűzhelyen is. Figyeljünk rá, hogy ne égjen csak olvadjon.
- Amint teljesen homogén állagot kaptunk hűtőben kihűtjük.
- A mascarponét a cukorral, a citromlével és a vaníliával robotgép segítségével elkeverjük.
- Hozzáadjuk a teljesen lehűlt mandulás fehércsokis habtejszínt és a maradék cukrozott növényi habtejszínt. Robotgéppel a krémünket kemény habbá kikeverjük.
- A kész krémünket az amaretti kekszekkel a kiválasztott poharainkba rétegezzük. Hogy szép legyen a végeredmény, ne feledjük el körbetörölni belülről a poharunkat minden egyes réteg után újra és újra. 🙂
- Az elkészült mandulás fehér csokoládés pohárkrémünket minimum 2 órát fogyasztás előtt a hűtőben pihentetjük.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Puszi, süti & bye-bye
Míra
Az elkészült finomságokról a képeket küldd nyugodtan a mira@sutimamohr.hu email címre, vagy instagramon és facebookon.